Επεισόδια στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Τρεις συλλήψεις
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 06:00
UPD:13:50

A- A A+

Περίπου 25.000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος χθες στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα και στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Στην απεργία πήραν μέρος εργαζόμενοι στην Υγεία και την Παιδεία, στις Συγκοινωνίες και Μεταφορές, στον Τύπο (γραπτό και ηλεκτρονικό), σε Ταμεία, ΔΕΚΟ και Οργανισμούς, σε τράπεζες, σε πλοία και λιμάνια, καθώς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, οι εργαζόμενοι σε πλοία και λιμάνια και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, με τη χθεσινή 24ωρη γενική απεργία «εκφράστηκε με δυναμικό τρόπο η απαίτηση των εργαζόμενων να αποκρουσθούν οι Νεοφιλελεύθερες συνταγές, να αποτραπεί η ακύρωση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να μην κυριαρχήσουν οι "Αγορές και οι Κερδοσκόποι"».

«Σήμερα (σ.σ. χθες), απ΄όλα τα σημεία της χώρας στέλνεται ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, αγώνα, αλλά και διαμαρτυρίας. Σήμερα, οι περίφημες αγορές πήραν την απάντηση, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών πήραν την απάντηση, η κυβέρνηση της χώρας πρέπει να πήρε το μήνυμα. Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Γ. Παναγόπουλος: Το μήνυμα είναι η κυβέρνηση να μην ενδίδει στις αγορές

Γ. Παναγόπουλος: Το μήνυμα είναι η κυβέρνηση να μην ενδίδει στις αγορές

Επεισόδια

Επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδες περίπου 300 ατόμων κατάφεραν να παρεισφρήσουν κατά μήκος του κύριου όγκου των διαδηλωτών και εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα παραπάνω άτομα, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, εκσφενδόνισαν πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότωφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση χημικών.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για επιθέσεις με αντικείμενα κατά αστυνομικών, ενώ τραυματίστηκαν συνολικά 23 αστυνομικοί από τις ρίψεις αντικειμένων και τις επιθέσεις με ξύλα, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο.

Τέλος, ζημιές προκλήθηκαν σε προσόψεις 13 καταστημάτων και υαλοπινάκων πέντε ΑΤΜ τραπεζών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή