Κολομβία: Νεκρός ο πιο σημαντικός έμπορος ναρκωτικών

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 08:13
A- A A+

Τον «πιο σημαντικό διακινητή ναρκωτικών, στις τάξεις των ανταρτών της οργάνωσης Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), σκότωσαν η αστυνομία και η πολεμική αεροπορία της Κολομβίας σε επχείρηση τον Ιανουάριο, υποστήριξε χθες ο υπουργός Αμυνας της χώρας.

«Σε μια επιχείρηση που έγινε από κοινού από την αστυνομία και τις δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας, ο Γεντίλ Γκόμες, γνωστός και ως Εντγκαρ Τοβάρ, διοικητής του Μετώπου 48 των FARC, σκοτώθηκε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γκαμπριέλ Σίλβα.

Ο άνδρας, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για την ασφάλεια του Ραούλ Ρέγιες, πρώην δεύτερου τη τάξει στις FARC - που επίσης είχε σκοτωθεί την 1η Μαρτίου 2008 - ήταν «ο πιο σημαντικός λαθρέμπορος ναρκωτικών στις τάξεις των FARC», υποστήριξε.

«Ηταν επικεφαλής του λαθρεμπορίου ναρκωτικών κατά μήκος των συνόρων με τον Ισημερινό. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί εξασθένηση των διεθνών καρτέλ στο νότιο τμήμα της χώρας», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος της αντάρτικης οργάνωσης σκοτώθηκε την 20ή Ιανουαρίου, είπε ακόμα ο υπουργός.

Οι FARC διαθέτουν ακόμα 7.500 μαχητές, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας. Η οργάνωση δρα κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας και χρηματοδοτείται, όπως και άλλες ένοπλες παρατάξεις, από το λαθρεμπόριο κοκαΐνης, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Κολομβία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός κοκαΐνης στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή