Κλέιζα: Νίκη και στο ΟΑΚΑ

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 12:29
UPD:15:07
A- A A+

Στη σπουδαιότητα της εκτός έδρας νίκης του Ολυμπιακού κόντρα στην Τσιμπόνα (94-97) εστίασε ο Λίνας Κλέιζα, με τον Λιθουανό φόργουορντ να ευελπιστεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα περάσουν νικηφόρα και από το ΟΑΚΑ.

Με τη νίκη αυτή (25-18, 45-43, 65-70, 94-97 τα δεκάλεπτα), την τέταρτη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στον Η' όμιλο του ΤΟΡ 16, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μια «ανάσα» από τη μαθηματική πρόκρισή τους στα playoffs της Ευρωλίγκα, κάτι που θα συμβεί, αν το βράδυ η Κίμκι επικρατήσει εντός έδρας της Κάχα Λαμποράλ. Αν όχι, ακόμη μία δική του νίκη ή μία της Τσιμπόνα (με Κίμκι εντός ή Κάχα Λαμποράλ εκτός) θα τον στείλει στα προημιτελικά, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθεί με πλεονέκτημα έδρας.

Ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ των Πειραιωτών, Λίνας Κλέιζα, μιλώντας αρχικά για την εκτός έδρας επικράτηση επί της Τσιμπόνα, τόνισε: «Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, αλλά αυτό που μετράει είναι το 4-0. Στην αρχή είχαμε προβλήματα στην άμυνα, αλλά μετά συγκεντρωθήκαμε. Στο τέλος είχαμε κάποια προβλήματα στην πίεση και στα δυο τελευταία παιχνίδια δείξαμε ότι πρέπει να δουλέψουμε ως ομάδα. Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι πως είμαστε ανυπόμονοι να τελειώσουμε το παιχνίδι».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο ραντεβού των «αιωνίων» για το πρωτάθλημα της Α1: «Την Κυριακή έχουμε ένα επίσης σημαντικό ματς στο οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε καλά και σωματικά και ψυχικά. Έχω ακούσει πολλά για το ΟΑΚΑ και περιμένω να δω, αν και ελπίζω να μη γίνει τίποτα. Αν θέλουμε πάντως να γίνουμε η ομάδα που θέλουμε, τότε πρέπει να τους κερδίσουμε εκεί».

Από την πλευρα του ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σχολιάζοντας το νικηφόρο περασμα των «ερυθρόλευκων» από την Κροατία, σημείωσε: «Μπορώ να πω ότι στην αρχή ήμασταν λίγο κουρασμένοι από το ξεφάντωμα, αλλά μετά συγκεντρωθήκαμε. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση», ενώ αναφερόμενος στην επικείμενη εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό, υπογράμμισε: «Την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό θα είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Από σήμερα δουλεύουμε κιόλας γι’ αυτό. Ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ καλύτερος, αν και πιστεύω ότι κάποιο ρόλο θα παίξει και το παιχνίδι τους με την Μπαρτσελόνα. Κυρίως ψυχολογικά».

πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις