Στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ: «Οι αγορές μάς καταδυναστεύουν»

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 13:13
UPD:17:40
EUROKINISSI /ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

A- A A+

«Οι αγορές μάς καταδυναστεύουν ... έχουμε γίνει δούλοι των οίκων, των αγορών», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη. Οι αγορές επιτίθενται στη χώρα, σήμερα πάλι είχαμε πρόβλημα με τα spreads, απ' ό,τι είδα μετά την ανακοίνωση πιθανής υποβάθαμισης από τους γνωστούς οίκους. Είναι ξέρετε οι ίδιοι οίκοι που αξιολογούσαν και τη Lehman Brothers με την ανώτατη πιστοληπτική ικανότητα λίγο πριν καταρρεύσει. Και τώρα, έχουμε γίνει δούλοι των οίκων, των αγορών», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διάλογος Κ. Παπούλια - Γ. Παναγόπουλου

Διάλογος Κ. Παπούλια - Γ. Παναγόπουλου

«Είπε και η κυρία Μέρκελ έναν γλυκό λόγο, όπως είδα σήμερα στα γερμανικά φύλλα, ότι "δεν μπορεί οι αγορές να ορίζουν την τύχη μας"», σημείωσε ο κ. Παπούλιας, για να προσθέσει ο κ. Παναγόπουλος: «Οι αγορές έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους και δεν μπορεί να τους δυναστεύουν. Παρόλα αυτά βλέπω ότι μας καταδυναστεύουν, όχι απλά μας δυναστεύουν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή