Αλ. Τσίπρας: Αναποτελεσματικά και άδικα τα μέτρα

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 11:34
UPD:11:46

«Εχετε τη συμπαράσταση ΝΔ και ΛΑΟΣ αλλά επειδή δεν νομίζω ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει προσχωρήσει στις σοσιαλιστικές ιδέες, κοιτάξτε μήπως έχετε προσχωρήσει εσείς στη βαρβαρότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

«Λυπάμαι γιατί για άλλη μία φορά ακολουθείτε την πεπατημένη κάθε κυβέρνηση να ρίχνει τις ευθύνες στην προηγούμενη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή.

«Αφού τα έχει κάνει τόσο χάλια η προηγούμενη κυβέρνηση πώς είναι δυνατόν να έρχεστε να εφαρμόζετε το ίδιο το πρόγραμμά της», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Α. Τσίπρας: Αναποτελεσματικά και άδικα τα μέτρα

Α. Τσίπρας: Αναποτελεσματικά και άδικα τα μέτρα

«Εχετε τη συμπαράσταση ΝΔ και ΛΑΟΣ αλλά επειδή δεν νομίζω ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει προσχωρήσει στις σοσιαλιστικές ιδέες, κοιτάξτε μήπως έχετε προσχωρήσει εσείς στη βαρβαρότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «τα μέτρα δεν είναι μόνο κοινωνικά άδικα, είναι και αναποτελεσματικά» και «θα βυθίσουν τη χώρα σε ύφεση για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Προέβη επίσης στην εκτίμηση ότι η κρίση θα επιδεινωθεί, θα πολλαπλασιαστεί η ύφεση με την αύξηση του ΦΠΑ και θα παγώσει η κατανάλωση.

Εκανε επίσης λόγο για βίαιη αναδιανομή σε βάρος των αδυνάτων και υπέρ των ισχυρών. «Κάθε φορά που εξαγγέλλετε νέα μέτρα δεν πέφτουν τα spreads, γιατί οι τοκογλύφοι όταν τους δίνεις το ένα χέρι θέλουν και το άλλο Τα spreads έπεσαν όταν υπήρξε το κοινό ανακοινωθέν για τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ε.Ε. προς την Ελλάδα…. Θα μείνετε στην ιστορία ως η κυβέρνηση που διέλυσε το εργασιακό και ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, το χειρότερο είναι τι θα πληρώσει το ελληνικός λαός που καλείται να κάνει θυσίες χωρίς αντίκρισμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή