Μ. Νίμιτς: Μπορούμε να φθάσουμε στη λύση

Συνάντηση με Αντ. Σαμαρά
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 17:19
UPD:18:47

Μετά από τη διάρκειας 45 λεπτών συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο κ. Νίμιτς ανέφερε ακόμη ότι από την πλευρά των Σκοπίων υπάρχει καλή διάθεση για να προχωρήσουμε σε αυτή τη διαδικασία και να οδηγηθούμε στη λύση.

A- A A+

«Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στη λύση», δήλωσε σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Μάθιου Νίμιτς μετά από τη συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Ερωτηθείς «αν θα φτάσουμε στη λύση σύντομα», ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ αρκέστηκε να χαμογελάσει.

Μετά από τη διάρκειας 45 λεπτών συνάντηση, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ακόμη ότι από την πλευρά των Σκοπίων υπάρχει καλή διάθεση για να προχωρήσουμε σε αυτή τη διαδικασία και να οδηγηθούμε στη λύση.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε πως η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις που συνοδεύουν τις διαβουλεύσεις που βρίσκονται αυτόν τον καιρό, όπως είπε, σε καινούργια φάση.

Δ. Αβραμόπουλος: Δεν έχει υπάρξει θετική εξέλιξη από την πλευρά της ΠΓΔΜ

Δ. Αβραμόπουλος: Δεν έχει υπάρξει θετική εξέλιξη από την πλευρά της ΠΓΔΜ

«Εκείνο που θα θέλαμε να σημειωθεί ιδιαίτερα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία, μα καμία, απομάκρυνση από τη βασική αρχή του erga omnes, δηλαδή μια ονομασία για όλες τις χρήσεις», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι το θέμα βρίσκεται σε μια πάρα πολύ κρίσιμη καμπή.

«Πάντως, απ' ό,τι φαίνεται στον ορίζοντα, από την πλευρά των γειτόνων μας δεν έχει υπάρξει καμία θετική εξέλιξη ώστε να μπορεί κανείς να μιλάει με αισιοδοξία για το μέλλον, κάτι όμως το οποίο εμείς πρέπει να επιδιώξουμε, γιατί όλα στηρίζονται στην αρχή της καλής γειτονίας πάντοτε με σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό κάθε χώρας», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή