Ικανοποιημένο το Ισραήλ από τη στάση των ΗΠΑ έναντι του Ιράν

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 20:32
A- A A+

Iκανοποιημένος από τις αμερικανικές ενέργειες στο θέμα με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και υπουργός ¶μυνας του Ισραήλ Εχουντ Μπαράκ, κατά την έναρξη των συνομιλιών του με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Εκτιμούμε πολύ» ανέφερε ο κ. Μπαράκ «τις προσπάθειες που κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κι εσείς, κυρία Κλίντον, ώστε να γίνουν αποτελεσματικές οι κυρώσεις κατά του Ιράν, οποιουδήποτε τύπου» (...) με τελικό στόχο «το Ιράν να συμμορφωθεί με τις διεθνείς του υποχρεώσεις».

Μετά από διπλωματική ακινησία πολλών μηνών, οι μεν ΗΠΑ ζητούν στον ΟΗΕ πρόσθετες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, το δε Ισραήλ ρητά δεν αποκλείει το στρατιωτικό πλήγμα.

Από την πλευρά της, η κυρία Κλίντον ρητά επισήμανε ότι «προτιμά η Ουάσινγκτον μία διπλωματική λύση» στο πρόβλημα αυτό. ¶λλωστε, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ, ο ναύαρχος Μάικλ Μάλεν, εξέφρασε πρόσφατα «μεγάλη ανησυχία» μπροστά στο ενδεχόμενο ενός στρατιωτικού πλήγματος του Ισραήλ κατά του Ιράν.

Η Χίλαρι Κλίντον ανέφερε τέλος μπροστά στις κάμερες ότι «ο παλαιστινιακός λαός στη Λωρίδα της Γάζας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον», προτρέποντας το Ισραήλ να κάνει ειρηνευτικό διάλογο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή