Γ. Καρατζαφέρης: Προς το συμφέρον της χώρας τα ταξίδια σε Ευρώπη - Αμερική

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 22:26
UPD:22:31
A- A A+

«Η συνεννόηση ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα είναι αυτή που μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα για το τόπο», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Αναφερόμενος στα ταξίδια του Πρωθυπουργού στην Αμερική και τη Γερμανία, ο κ. Καρατζαφέρης επισήμανε ότι «είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό για τα συμφέροντα της χώρας μας που θα γίνουν ταξίδια και στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική».

«Ήταν σωστές οι φωνές που μιλούσαν για μη αποκλεισμό του ΔΝΤ απ’ τον προσανατολισμό μας. Πρέπει να καταλάβει η Ευρώπη, ότι η Αμερική καιροφυλακτεί και έχει ερείσματα στην περιοχή μας», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα κυβερνητικά μέτρα, υπογράμμισε: «δεν θα δώσουμε “carta bianca” στην κυβέρνηση. Είναι σημαντικό να παίρνουμε εμείς τα μέτρα και όχι να μας τα επιβάλλουν. Πρέπει να επιδεικνύουμε αυτογνωσία ειδάλλως η επιβολή θα σημαίνει και αποδοχή 'παιδονόμου'».

Υποστήριξε ακόμη ότι «έπρεπε να είχαμε πάρει τα μέτρα νωρίτερα. Εάν μας είχε ζητηθεί να προτείνουμε λύσεις και ιδέες πέντε μήνες νωρίτερα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

Επέκρινε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της, αναφέροντας: «Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που σε αυτή τη δύσκολη για τον τόπο στιγμή δεν συμμετέχει ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. Η προσπάθεια αυτή γίνεται για το έθνος και την πατρίδα. Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς συμμετέχουμε. Δεν είναι δυνατόν να απειλείται η χώρα με πτώχευση και να έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις μέχρι τον Ιούνιο, και εμείς να τηρούμε ανεύθυνη στάση».

Για την εξεταστική, τέλος, επανέλαβε ότι «είναι μεγάλο λάθος τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω ενός τέτοιου ιδιόμορφου και συνάμα αδυσώπητου πολέμου να ξεκινήσουμε εξεταστικές οι οποίες το μόνο αποτέλεσμα που θα φέρουν θα είναι η βάναυση προσβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Είναι επίσης μεγάλο λάθος να μην αξιοποιούμε το ρόλο της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να καλούμε το Κοινοβούλιο να παίξει αυτό το ρόλο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή