Δεν θα στηρίξει τον Τζαννετάκο ο Καρατζαφέρης την Κυριακή

Ενώ κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν Μπακογιάννη και Αγραπίδη
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2002 07:23
A- A A+

Την απόφασή του να μην στηρίξει τον Γιάννη Τζαννετάκο στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν την Ντόρα Μπακογιάννη στην Αθήνα και τον Χρήστο Αγραπίδη στον Πειραιά.

Την ίδια ώρα, έντονη αμφισβήτηση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, προκαλεί το νέο τηλεοπτικό σποτ του συνδυασμού Τζαννετάκου με το Jeep και το Seicento.

«Προσπαθούν να υποτιμήσουν την υποψηφιότητά μου, επειδή είμαι γυναίκα», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash η υποψήφια υπερνομάρχης Φώφη Γενννηματά, σημειώνοντας ότι το ζήτημα είναι να οδηγείς με ασφάλεια.

«Ανεπίτρεπτο» χαρακτήρισε το σποτ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, τονίζοντας ότι ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με όρους αξιοπρέπειας.

«Μήπως με τον όρο αξιοπρέπεια, ο κ. Πρωτόπαπας εννοεί τις αθλιότητες κατάτ των Τζαννετάκου, Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλου», απάντησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η αισθητική και ο πολιτικός πολιτισμός του κ. Ρουσόπουλου και της Νέας Δημοκρατίας, ταυτίζονται με του κ. Ψωμιάδη», ανταπάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον Flash η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάλπη χωρίς μήνυμα. Παρατήρησε ωστόσο ότι οι πολίτες στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουν κυρίως με κριτήριο την επιλογή προσώπων.

Η Φώφη Γεννηματά εκτίμησε μέσω του σταθμού ότι το ποσοστό που πήρε ο Γιώργος Καρατζαφέρης προήλθε σε ένα μέρος του από δυσαρεστημένους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας και σε ένα άλλο μέρος από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινή τους διαβίωση, θέμα το οποίο όπως είπε, πρέπει να απασχολήσει τον πολιτικό κόσμο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Χθες ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών. Στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, ο συνδυασμός της Φώφης Γεννηματά έλαβε 657.684 ψήφους και του κ. Τζαννετάκου 440.646. Στον δήμο Αθηναίων, ο συνδυασμός της Ντόρας Μπακογιάννη έλαβε 161.329 ψήφους και του Χρήστου Παπουτσή 88.740.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή