AEK - Eργοτέλης: 1 - 0

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 21:18
A- A A+

ΑΕΚ με ένα τραγικό β' ημίχρονο άκουσε αποδοκιμασίες από τον κόσμο της, αλλά τουλάχιστον έκανε το 4Χ4 με το 1-0 επί του Εργοτέλη, χάρη στον κορυφαίο Τζιμπούρ. Πέναλτι ζητάνε οι Κρητικοί στο 93'.

Ο ΚΟΡΙΟΣ

Με όλα τα κακά του, ο Τζιμπούρ παραμένει ένας ποδοσφαιριστής που ανεβάζει ένα κλικ την ΑΕΚ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έκανε κάποια έκπληξη και παρέταξε την ΑΕΚ όπως ακριβώς αναμενόταν. Με 4-4-2, τους Σκόκο και Λεονάρντο στα άκρα της μεσαίας γραμμής και τους Τζιμπούρ-Μπλάνκο στην κορυφή. Όσο για τον Εργοτέλη, αγωνίστηκε επίσης με το ίδιο σύστημα, καθώς ο Νίκος Καραγεωργίου ούτως ή άλλως δε συνηθίζει να κλείνει την ομάδα του στην άμυνα. Αυτό φάνηκε και στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν οι Κρητικοί επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν την Ένωση και μπήκαν δυνατά, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Σάχα στο πρώτο πεντάλεπτο. Αυτός που δημιουργούσε, κυρίως, τα προβλήματα για την άμυνα της ΑΕΚ ήταν ο Τσεσνάουσκις, που έκανε αρκετή δουλειά από δεξιά και κατάφερνε να βρει κενούς χώρους και να απειλήσει τον Σάχα.

Η ΑΕΚ, πάντως, δεν πλήρωσε την ολιγωρία της στα πρώτα λεπτά και φρόντισε άμεσα να βελτιώσει την εικόνα της. Οι κιτρινόμαυροι πίεσαν από ψηλά, έκαναν δύσκολο για τον Εργοτέλη να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του ή να βγει σωστά στην επίθεση και έτσι κατάφερε να μεταφέρει το ματς προς την εστία του Δασκαλάκη. Και κάπως έτσι, στο 12Ά, ήρθε και το γκολ, με τον Τζιμπούρ να δείχνει μέρος του ταλέντου του, κάνοντας ωραία το κοντρόλ και σουτάροντας στην κίνηση, γυρίζοντας το σώμα του, για το 1-0. Το γκολ ζέστανε κι άλλο τον κόσμο, ανέβασε την ψυχολογία των κιτρινόμαυρων και το ματς έμοιαζε εύκολο εκείνη τη στιγμή για την ΑΕΚ. Ήλεγχε πλήρως την κατάσταση, συνέχιζε να πιέζει από ψηλά και από τα κλεψίματα που έκαναν οι παίκτες της, οι Λεονάρντο, Σκόκο, Μπλάνκο και Τζιμπούρ είχαν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ.

Δεν το έκαναν με τον Τζιμπούρ στο 23Ά, που βρέθηκε τετ α τετ από πλάγια θέση και πλάσαρε άουτ, με τον Εργοτέλη μετά το 25λεπτο να ισορροπεί κάπως την κατάσταση. Η ομάδα του Μπάγεβιτς έριξε τον ρυθμό της και οι Κρητικοί αποφάσισαν να ανέβουν στο γήπεδο. Έτσι, το γεγονός ότι ο Μάκος, για ακόμη ένα ματς, δεν ήταν θετικός στο πρώτο ημίχρονο, έκανε σχετικά εύκολο για τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν περισσότερες μπάλες και με τους Μπέτο, Φραγκουλάκη να ψάχνουν για κάτι καλό στην επίθεση. Ευκαιρία, πάντως, δεν έκαναν μέχρι και το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Στην ανάπαυλα οι δύο προπονητές δεν άλλαξαν κάτι και με το ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕΚ θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς, αλλά ο Μπλάνκο έχασε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε από την κάθετη πάσα του Τζιμπούρ. Το ματς είχε τον ίδιο αργό ρυθμό που απέκτησε μετά το 30Ά, καθώς η ΑΕΚ έκανε εύκολα τα λάθη και δεν μπορούσε να βρει έτσι τον διάδρομο για να καθαρίσει τον αγώνα, ενώ ο Εργοτέλης προσπαθούσε να βγει μπροστά κυρίως από τα άκρα, χωρίς όμως να καταφέρουν και οι Κρητικοί να κάνουν κάτι τρομερό… Το παιχνίδι με τη συμπλήρωση μιας ώρας δεν είχε κάτι εντυπωσιακό να δείξει και κάπου εκεί άρχισαν τις αλλαγές οι προπονητές, με τον Μπάγεβιτς να αντικαθιστά τους Καράμπελα και Λεονάρντο με τους Λαγό και Μαντούκα αντίστοιχα, ενώ ο Καραγεωργίου έβγαλε τους Χίμπλινγκερ και Βερπακόφσκις για να βάλει στις θέσεις τους, τους Γιαλούση και Λεάλ.

Οι αλλαγές, γενικά, έδειξαν να βοηθάνε περισσότερο τους φιλοξενούμενους, παρά την ΑΕΚ.Η ομάδα του Μπάγεβιτς έμοιαζε υπνωτισμένη στον αγωνιστικό χώρο, το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο και έτσι ο έλεγχος του παιχνιδιού πέρασε στον Εργοτέλη, που έβγαινε ωραία από τα πλάγια, ενώ ο Μπέτο πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες από τον άξονα. Ο Καραγεωργίου άλλαζε συνεχώς θέσεις στους παίκτες του, βλέποντας ότι η ομάδα του ήλεγχε την κατάσταση, η ΑΕΚ συνέχιζε να κάνει εύκολα τα λάθη και κάπως έτσι ήρθε και η δυσαρέσκεια του κόσμου μετά το 70ο λεπτό… Η Ένωση κατάφερε τελικά, γιατί κατόρθωμα είναι έτσι όπως άρχισε το ματς, να φέρει τον κόσμο στα όρια του και να υπάρξουν και αποδοκιμασίες, καθώς ο Εργοτέλης ήταν συνεχώς μπροστά για την ισοφάριση και οι κιτρινόμαυροι αμύνονταν.

Φάση-πέναλτι

Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, έγινε και η φάση του αγώνα, καθώς ο Μαϊστόροβιτς κάνει τάκλιν στον Λεάλ βρίσκοντας αρχικά την μπάλα και στη συνέχεια ανατρέποντας τον μέσο του Εργοτέλη.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις