Κόλιν Πάουελ : « Δεν υπάρχουν σχέδια δράσης κατά της Β. Κορέας»

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2002 07:56
A- A A+

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα οφείλει να επιλέξει μεταξύ του προγράμματος πυρηνικών όπλων και της κάλυψης των επισιτιστικών αναγκών της χώρας, αλλά διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή η Ουάσινγκτον δεν έχει σχέδια για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Πιονγιάνγκ.

«Η Βόρεια Κορέα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη διεθνή κοινότητα. Η Βόρεια Κορέα πρέπει να επιλέξει εάν θα προχωρήσει μπροστά προσπαθώντας να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των πολιτών της ή θα σπαταλήσει τα περιορισμένα αποθέματά της αναπτύσσοντας όπλα μαζικής καταστροφής που δεν θα θρέψουν ούτε ένα παιδί», δήλωσε ο Κόλιν Πάουελ. Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταφύγουν στη χρήση των όπλων εναντίον της Πιονγιάνγκ, όπως γίνεται και στην περίπτωση της Βαγδάτης, ο Πάουελ απάντησε : «Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε κάτι αυτής της φύσεως».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους έχει συμπεριλάβει τη Βόρεια Κορέα, μαζί με το Ιράν και το Ιράκ, στον «άξονα του κακού», δηλαδή στον κατάλογο των χωρών που επιδιώκουν την απόκτηση όπλων μαζικής καταστροφής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή