Συνάντηση Δ. Δρούτσα με τον Αμερικανό πρέσβη στις 17:00

Αλληλεγγύη Ευρωσοσιαλιστών στην Ελλάδα από τον Μάρτιν Σουλτζ
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010 12:51
UPD:12:54
A- A A+

Τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, θα δεχθεί σήμερα στις 17:00 στο υπουργείο Εξωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτζ, συνάντηση κατά την οποία επαναβεβαιώθηκε η απόλυτη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών προς την Ελλάδα.

Ο κ. Σουλτζ αναγνώρισε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη και τόνισε ότι απαιτείται σεβασμός στα τεράστια μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Με αφορμή και τη σημερινή επίσκεψη του κοινοτικού Επιτρόπου Όλι Ρεν στην Αθήνα, ο κ. Σουλτζ επεσήμανε ότι «τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να εφαρμοστούν και να γίνουν συνείδηση στον ελληνικό λαό, προτού επιχειρηθεί να επιβληθούν άλλα επιπρόσθετα μέτρα στους ώμους των πολιτών».

Από την πλευρά του ο κ. Δρούτσας χαρακτήρισε σημαντική ένδειξη αλληλεγγύης, την εμπιστοσύνη που δείχνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Σοσιαλιστική Ομάδα προς την ελληνική κυβέρνηση.

Οι κ.κ. Δρούτσας και Σουλτζ συζήτησαν ακόμη θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος όπως τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πρωτοβουλία «Ατζέντα 2014», για την ενσωμάτωση των χωρών των Δ. Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, αλλά και την πορεία του Κυπριακού, καθώς ο επικεφαλής της ευρωσοσιαλιστικής ομάδας πρόκειται να μεταβεί αύριο στη Λευκωσία για συνομιλίες.

Τέλος, απόψε στις 18:00 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή