ΑΔΕΔΥ: Μαζικοί αγώνες σε περίπτωση περικοπής του 14ου μισθού

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010 14:21
UPD:14:52

«Θα συνεχίσουμε με νέους, καλούς, μαζικούς αγώνες», διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος μετά από συνάντηση που είχε με τον Αν. Σαμαρά και αναφερόμενος στον 14ο μισθό έκανε λόγο «για ιστορική, θεμελιώδη κατάκτηση».

A- A A+

«Θα συνεχίσουμε με νέους, καλούς, μαζικούς αγώνες», διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος μετά από συνάντηση που είχε με τον Αν. Σαμαρά και αναφερόμενος στον 14ο μισθό έκανε λόγο «για ιστορική, θεμελιώδη κατάκτηση». Προανήγγειλε επίσης ότι σε περίπτωση που «τον πειράξουν» η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ θα είναι ανάλογη.

Σχετικά με τα υπόλοιπα μέτρα για τα οποία γίνεται λόγος, είπε ότι δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις και ότι «η ΑΔΕΔΥ θα περιμένει το "δια ταύτα" και θα κάνει ανακοινώσεις μετά την επίσκεψη του επιτρόπου».

Σπ. Παπασπύρος: Ιστορική και θεμελιώδης κατάκτηση ο 14ος μισθός

Σπ. Παπασπύρος: Ιστορική και θεμελιώδης κατάκτηση ο 14ος μισθός

Για τα περί εισήγησης στον πρωθυπουργό για πάγωμα συντάξεων, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ανέφερε ότι «είναι μέσα στα σενάρια τα οποία προφανώς δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά γιατί ήδη οι συντάξεις είναι χαμηλές και στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα».

Αναφερόμενος στην ανάγκη λήψης αναπτυξιακών μέτρων, είπε ότι «η ΕΕ ζητά αποτελεσματικότητα στην είσπραξη εσόδων και περικοπή - μέσα από αξιολόγηση - των δαπανών». «Εάν το μόνο που κατατίθεται στο τραπέζι είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, εκ των πραγμάτων το ψαλίδι θα οδηγηθεί εκεί», συνέχισε, σημειώνοντας πως ήδη ο αντίκτυπος στον οικονομικό κύκλο είναι μεγάλος πριν ακόμη εφαρμοστούν τα μέτρα. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι αυτά τα μέτρα θα προκαλέσουν σοκ όταν θα εφαρμοστούν τον Απρίλιο - Μάιο.

ΝΔ: ακατάσχετη μετρολογία από την κυβέρνηση

«Καλούμε την κυβέρνηση για μία ακόμα φορά να αφήσει την ακατάσχετη μετρολογία, να πάρει μέτρα και να εμπλουτίσει τις πολιτικές της με αναπτυξιακές ανάσες», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας.

Χρ. Σταϊκούρας: Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει την ακατάσχετη μετρολογία

Χρ. Σταϊκούρας: Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει την ακατάσχετη μετρολογία

«Για τίποτα δεν φταίει αυτή η κυβέρνηση. Κι όμως, πέντε μήνες μετά, τα μόνα μέτρα που έχει πάρει είναι στην κατεύθυνση της αύξησης των έμμεσων φόρων στα ποτά, τα τσιγάρα, τα καύσιμα και τη φορολογία ακίνητης περιουσίας», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως όλα τα άλλα μέτρα «απλώς ανακοινώνονται, δεν υλοποιούνται και μεταβάλλονται συνέχεια επί το δυσμενέστερο», φέρνοντας ως παράδειγμα την εισοδηματική πολιτική.

Υπενθύμισε ότι στα μέσα Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι μέχρι 2.000 ευρώ θα υπάρξει αύξηση μισθών πάνω από τον πληθωρισμό και προοδευτική μείωση των επιδομάτων, και 15 ημέρες μετά στο διάγγελμά του μίλησε για γενικό πάγωμα των μισθών και για οριζόντια μείωση των επιδομάτων κατά 10%.

«Επιτέλους, η κυβέρνηση ας πράξει όπως πρέπει και ας εμπλουτίσει τις πολιτικές της με τις 23 αναπτυξιακές ανάσες που έχουμε προτείνει», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή