Διαμαρτυρία του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Σύνδεσμου για τα αρνητικά δημοσιεύματα

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010 14:24
A- A A+

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο γερμανικό Τύπο με αφορμή την οικονομική κρίση απέστειλε στο Γερμανικό Συμβούλιο Τύπου ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW).

Η επιστολή εκφράζει σοβαρή ανησυχία «για την φιλική συνύπαρξη και τις γερμανικό-ελληνικές σχέσεις», καταγγέλλοντας τον «προσβλητικό τρόπο» με τον οποίο τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται στην Ελλάδα.

«Επιστέγασμα αυτής της καμπάνιας μίσους και αρνητικής προπαγάνδας είναι η έκδοση 08/10 του περιοδικού FOCUS με το αδιάντροπο εξώφυλλό του και το απαράδεκτο σχόλιο του Michael Klonovsky… Αυτό δεν είναι πλέον σάτιρα, αλλά περισσότερο χωλή και δηλητήριο σε συνδυασμό με άγνοια και κακία», επισημαίνεται.

«Δεν φταίει το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού για τη σημερινή τραγωδία... Εάν οι Ευρωπαίοι είναι της γνώμης ότι Έλληνες πολιτικοί έχουν εξαπατήσει εσκεμμένα την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τότε θα πρέπει να τους καλέσουν να απολογηθούν ενώπιον των ευρωπαϊκών δικαστηρίων», υποστηρίζει η επιστολή.

Ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός σύνδεσμος απηύθυνε έκκληση στο Συμβούλιο Τύπου για περισσότερη αντικειμενικότητα και ψυχραιμία στην κάλυψη των γεγονότων, «διότι όπως θεωρούμε αηδιαστικό όταν στον ελληνικό τύπο, ο κάθε Γερμανός παρομοιάζεται με ναζί, έτσι καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια να αποκαλούνται απατεώνες όλοι οι Έλληνες - και μαζί τους και οι 350.000 που ζουν στη Γερμανία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή