Έκκληση Μεντβέντεφ για παραιτήσεις μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις στους Ολυμπιακούς

Στην 11η θέση η πάλαι ποτέ αθλητική υπερδύναμη
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010 17:55
A- A A+

Να παραιτηθούν αν δεν θέλουν να απολυθούν συνέστησε σε όσους ενεπλάκησαν στην προετοιμασία των Ρώσων αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις της χώρας στη διοργάνωση.

Η πάλαι ποτέ παντοδύναμη Ρωσία υποχώρησε στην 11η θέση στους πίνακες με τα μετάλλια, έχοντας κερδίσει μόλις τρία χρυσά, που αποτελεί τη χειρότερη επίδοση που έχει σημειώσει ποτέ.

Το αποτέλεσμα είναι διπλά ταπεινωτικό για τους Ρώσους, που πρόκειται να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς του 2014 στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

«Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να πάρουν τη γενναία απόφαση και να υπογράψουν μία επιστολή (παραίτησης)», όπως είπε ο Μεντβέντεφ.

«Πρέπει να γίνουν δραστικές αλλαγές στην προπόνηση των αθλητών μας, αν κρίνουμε από όσα συνέβησαν στο Βανκούβερ».

Στους Ολυμπιακούς του Τορίνο το 2006 η Ρωσία ήτα ανάμεσα στις πέντε πρώτες χώρες, με 22 μετάλλια, ανάμεσά τους και οκτώ χρυσά, συνεχίζοντας έτσι την σοβιετική παράδοση των ενυπωσιακών επιδόσεων στον αθλητισμό.

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα επωφεληθήκαμε από τα σοβιετικά επιτεύγματα. Κάποια στιγμή μας τελείωσαν. Έχουμε χάσει τη σοβιετική σχολή, αλλά δεν έχουμε διαμορφώσει το δικό μας σύστημα», είπε ο Μεντβέντεφ.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις