Bρετανία: Εκτός νόμου η ισλαμική οργάνωση Αλ Σαμπαάμπ

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010 21:55
A- A A+

Η Βρετανία θα θέσει εκτός νόμου την ισλαμική οργάνωση «Αλ Σαμπαάμπ», που εδρεύει στη Σομαλία και θεωρείται ότι ανήκει στο δίκτυο της Αλ Κάιντα, ώστε να μην μπορεί να έχει πρόσβαση σε κεφάλαια στη Βρετανία.

«Εξέδωσα εντολή, που θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, με την οποία τίθεται εκτός νόμου η Αλ Σαμπαάμπ. Πρόκειται για ένα σκληρό, αλλά απαραίτητο μέτρο για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία και δεν είναι μία απόφαση που λαμβάνουμε αβίαστα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ¶λαν Τζόνσον.

Η Αλ Σαμπαάμπ, που ελέγχει μεγάλα τμήματα της νότιας και κεντρικής Σομαλίας, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι εντάσσεται «στον διεθνή ιερό πόλεμο της Αλ Κάιντα».

Σύμφωνα με δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας, η Σομαλία που εδώ και δύο δεκαετίες δεν έχει αποτελεσματική κεντρική κυβέρνηση, έχει εξελίχθεί σε ασφαλές πεδίο για ισλαμιστές μαχητές.

«Η Αλ Σαμπαάμπ προσπαθεί με τη βία να επιτύχει τους στόχους της, ακολουθεί τρομοκρατικές τακτικές και εμπλέκεται σε επιθέσεις εναντίον Σομαλών πολιτών» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή