Αντιδράσεις για το νέο κύμα μέτρων

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 15:24
UPD:17:19

«Τα μέτρα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται, οι αναγκαστικές και επώδυνες αποφάσεις, δεν αφορούν μόνο τους εταίρους ή τις διεθνείς αγορές. Αφορούν τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας κατά κύριο λόγο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

A- A A+

Εντονες αντιδράσεις στις τάξεις της αντιπολίτευσης προκαλεί το νέο κύμα μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι πρέπει έτσι ώστε να βγούμε από αυτή την κρίση με τον καλύτερο τρόπο, υποστήριξε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

«Τα μέτρα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται, οι αναγκαστικές και επώδυνες αποφάσεις, δεν αφορούν μόνο τους εταίρους ή τις διεθνείς αγορές. Αφορούν τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας κατά κύριο λόγο. Αυτά, βέβαια, εμπλέκονται, γιατί η διάσωση της ελληνικής οικονομίας έχει να κάνει με το να χτυπηθούν οι χρόνιες παθογένειες και οι αγκυλώσεις της οικονομικής ζωής της χώρας μας, που μας έφτασαν μέχρι εδώ», πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής σε συνέντευξή του στον ρ/σ Αθήνα 984, ενώ με αφορμή όσα ανέφερε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, επεσήμανε:

«Ο πρωθυπουργός δεν προσπαθεί με πλάγιο τρόπο να προετοιμάσει... Δυστυχώς, ο Έλληνας πολίτης είναι προετοιμασμένος για όλα. Εμείς όμως, έχουμε την ευθύνη και θα πάρουμε μόνον τα αναγκαία μέτρα, τα οποία είναι τόσο αναγκαία, ώστε να διασωθεί η ελληνική οικονομία, που και προοπτική έχει και τιμονιέρηδες έχει πλέον».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε ότι υπάρχει πλήρης ανατροπή του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει πλήρης ανατροπή. Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα πολιτικής μας που έχουν ανασταλεί, έχουν αναβληθεί προς το παρόν και αυτό είναι δεδομένο, αλλά αυτό δεν οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση έχει αλλάξει γνώμη στο πώς θα κυβερνήσει τη χώρα, ή έχουμε άλλες προτεραιότητες. Οφείλεται στο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση, την οποία πραγματικά, έχουν αντιληφθεί όλοι οι Έλληνες πολίτες για την κρισιμότητά της».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Πεταλωτή κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ζούμε σε μια εποχή έκτακτης ανάγκης και είναι εθνικό ζήτημα πλέον να ανακάμψει η χώρα», είπε και πρόσθεσε: «Γι' αυτό και είμαστε αποφασισμένοι και ο ελληνικός λαός συμπαραστέκεται».

«Δυστυχώς χωρίς αυτές τις επώδυνες αποφάσεις δεν μπορούμε να πάμε μπροστά», τόνισε ο εκπρόσωπος και σημείωσε: «Έχουμε πάρει όλοι μια ιδέα τι θα γίνει αν δεν πάρουμε τώρα θαρραλέες αποφάσεις».

«ο ιδιωτικός τομέας είναι διαφορετική περίπτωση, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα».

Ερωτηθείς εάν οι αποφάσεις για τον 14ο μισθό θα μετακυλήσουν και στον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι «ο ιδιωτικός τομέας είναι διαφορετική περίπτωση, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα».

KKE: Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά

«Τα άγρια μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας δεν θα είναι προσωρινά. Θα έχουν δραματικές συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους, για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων», προειδοποίησε το ΚΚΕ. «Γι’ αυτό πρέπει να προσκρούσουν σε παλλαϊκό ξεσηκωμό. Να μην πτωχεύσει ο λαός, να πληρώσει η πλουτοκρατία. Αυτό είναι σήμερα υπεύθυνη ταξική πατριωτική θέση», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

ΛΑ.Ο.Σ.: Καίριο πλήγμα το κόψιμο του 14ου μισθού

«Το κόψιμο του 14ου μισθού θα αποτελέσει καίριο πλήγμα για εκατομμύρια νοικοκυριά», εκτίμησε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης, τονίζοντας πως «οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές τόσο για την αγορά όσο και για το τραπεζικό σύστημα, ενώ τα αναμενόμενα έσοδα υπολογίζονται το πολύ σε 1 δισ.€».

«Πολύ περισσότερα θα εξοικονομηθούν αν μπουν κανόνες στα εμβάσματα των μεταναστών, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να στέλνει χρήματα εκτός Ελλάδος αν δεν είναι ενήμερος φορολογικά και ασφαλιστικά. Η Οικονομία θα εξοικονομήσει έτσι περισσότερα του 1 δισ.€ και ταυτόχρονα θα εισρεύσουν έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία. Προκαλεί εντύπωση ότι η κυβέρνηση θέλει να κόψει τον 14ο μισθό και όχι να περιορίσει την εκροή -πολύτιμου για την Ελλάδα- συναλλάγματος από τους λαθρομετανάστες», κατέληξε στη δήλωσή του ο Κωστής Αϊβαλιώτης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σπρώχνει στον πάτο την οικονομία

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέες και νέους, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα την Πέμπτη, 4/3, στις 06:00 το απόγευμα στα Προπύλαια.

«Σε μια ώρα που οικονομία και κοινωνία βυθίζονται, χρειάζονται χέρι βοηθείας», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της παράταξης Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Δυστυχώς η κυβέρνηση, με τα μέτρα που σχεδιάζει, πάει να τους δώσει μια δυνατή σπρωξιά για να πάνε στον πάτο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή