Χιλή: «Υπό έλεγχο» η κατάσταση στην Κονσεψιόν

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 16:42

Η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο στην Κονσεψιόν, μία από τις περισσότερο πληγείσες από τον πρόσφατο σεισμό πόλεις της Χιλής, όπου έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες στρατιώτες για να σταματήσουν τις λεηλασίες και τα εγκλήματα.

A- A A+

Η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο στην Κονσεψιόν, μία από τις περισσότερο πληγείσες από τον πρόσφατο σεισμό πόλεις της Χιλής, όπου έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες στρατιώτες για να σταματήσουν τις λεηλασίες και τα εγκλήματα, δήλωσε σήμερα η απερχόμενη πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπατσελέτ.

Οι αρχές παρέτειναν εξάλλου ως το μεσημέρι τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος) την απαγόρευση κυκλοφορίας που είχαν επιβάλει στη διάρκεια της νύχτας στην πόλη αυτή στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποκατάσταση της τάξης.

Με τις στρατιωτικές ενισχύσεις που αναπτύσσονται στις ζώνες που επλήγησαν από τον σεισμό και το τσουνάμι ανέρχονται συνολικά σε 14.000 οι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα για την αντιμετώπιση των λεηλασιών και την πάταξη των εγκληματικών ενεργειών, προσέθεσε η Μπατσελέτ, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή της για ηρεμία.

«Καταλαβαίνουμε την αγωνία που υπάρχει, όμως καταλαβαίνουμε επίσης ότι γίνονται εγκληματικές ενέργειες. Δεν θα το ανεχτούμε», σημείωσε.

Ο στρατός που αναπτύσσεται θα εγγυηθεί «την ασφάλεια και την ηρεμία», κατέληξε.

Την ίδια ώρα κάτοικοι της Κονσεψιόν ανακοίνωσαν ότι οργανώθηκαν σε ένοπλες ομάδες αυτοάμυνας και έστησαν οδοφράγματα για να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, ενώ πολλοί διαμαρτύρονταν ότι η κυβερνητική βοήθεια σε τρόφιμα και άλλα είδη φτάνει με μεγάλη καθυστέρηση στην πόλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή