Υπόθεση Βατοπεδίου: Kαταθέσεις στελεχών της Κτηματικής Εταιρείας

Εμμένει στα περί επαφών Αρσένιου - Αγγέλου ο Σ. Γκασούκας
Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010 23:20
A- A A+

Με τις καταθέσεις δύο στελεχών της Κτηματικής Εταιρείας την περίοδο των επίμαχων μετακινήσεων δημοσίων εκτάσεων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου - του διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας της ΚΕΔ, Σ. Γκασούκα και του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Εταιρείας, Κωνσταντίνου Γκράτσιου- συνεχίστηκαν οι εργασίες αρμόδιας της εξεταστικής επιτροπής.

Και τα δύο στελέχη επανέλαβαν όσα είχαν καταθέσει στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Οι αναφορές του κ. Γκασούκα περί επαφών του μοναχού Αρσενίου με το διευθυντή του γραφείου του τότε Πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ, κ. Δένδια.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε μάλιστα «κωμική» την κατάθεση του κ. Γκασούκα, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν κάποιος «να σηκώσει το τηλέφωνο και να πάρει τον κ. Αγγέλου λέγοντας «Γιάννη», ως αν δεν υπάρχει κάποιος ενδιάμεσος με τον οποίο πρέπει να μιλήσει πρώτα.

Ο κ. Γκασούκας ανέφερε επίσης πως διαπίστωσε σειρά άλλων παρατυπιών, όπως την παραχώρηση του ολυμπιακού ακινήτου στη Μονή Βατοπεδίου, «κατά παραβίαση απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔ, που ήθελε το ακίνητο προς χρήσιν του υπουργείου Εργασίας» και θεώρησε «σκανδαλώδη» την αποτίμηση της αξίας του ακινήτου στα 41 εκατ. ευρώ, όταν το κόστος κατασκευής του μόνον, ξεπερνούσε τα 56 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ, Κ. Γκράτσιος, επέμεινε πως η ΚΕΔ, «κινήθηκε με ό,τι ορίζουν ο νόμος και η νομοθεσία» χωρίς να υπάρξει καμία παρατυπία εκ μέρους της. Με βάση ωστόσο, την γνώση και των όσων ακολούθησαν, σήμερα, «αν το τότε νομικό πλαίσιο εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα άλλαζα - το νομικό πλαίσιο το οποίο διέπει το πλαίσιο λειτουργίας ΚΕΔ, Νομικών Συμβουλίων, όλες αυτές οι διαδικασίες. Από την εμπειρία μου στον ιδιωτικό τομέα, ξέρω ότι κάθε σύστημα πρέπει να έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι να διπλοτσεκάρουν κάποιες πράξεις, αν αυτές γίνονται και πώς γίνονται και να μην αφήνουν διασταλτικές ερμηνείες».

Η εξέταση του κ. Γκράτσιου θα συνεχιστεί αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή