Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 05:00
UPD:05:28
A- A A+

Βαθμιαία εξασθένηση των βορείων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με λίγες ασθενείς βροχές από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ και αργότερα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι πέντε με έξι βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και αργότερα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στα βορειότερα νησιά το βράδυ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν και το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και αργότερα τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Καταιγίδες από το απόγευμα κυρίως στα βορειοδυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ κατά τόπους στα πελάγη 8 Μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή