Η ατζέντα της ημέρας

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 05:59
UPD:09:39
A- A A+

* Απεργούν και σήμερα για δεύτερη μέρα οι οδηγοί των ταξί.

* Επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον πραγματοποιεί από σήμερα έως τις 5 Μαρτίου η ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Ν. Τζαβέλα, υπό την ιδιότητα της αντιπροέδρου της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Σήμερα η κ. Τζαβέλα θα έχει συνάντηση με την Shelley Berkley, μέλος του Κογκρέσου (Νεβάδα), στο πλαίσιο του Διατλαντικού Διαλόγου των Νομοθετών (Transatlantic Legislators΄ Dialogue, TLD), καθώς επίσης και με τον Michael Hatzel, διακεκριμένο στο Κέντρο Διατλαντικών Σχέσεων (Senior Fellow at the Center for Transatlantic Relations).

* Εγκαινιάζεται επίσημα σήμερα η συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Στο πλαίσιο αυτό, στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, οι σπουδαστές από τις Σχολές Αστυφυλάκων της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Καρδίτσας και της Νάουσας, θα παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση «Τα παιδιά της πιάτσας» του Νίκου Τσιφόρου.

* Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία στις 9 π.μ. θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού, στις 10 π.μ. με τον πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη, στις 11 π.μ. με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάριο Κάρογιαν, στις 12:30 μ.μ. με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκο Κυπριανού. Στις 6:30 το απόγευμα η κ. Μπακογιάννη θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΔΗ.ΣΥ.

* Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα ο ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.

* Στο πλαίσιο καθαρισμού και απολύμανσης πλατειών και πεζοδρόμων του Δήμου Πειραιά το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Τομέα Β2’, ήτοι: Γρηγόρη Λαμπράκη (κάτω από την γέφυρα), Σανταρόζα (28ο Δημ. Σχολείο & περιμετρικά αυτού), Βούλγαρη (Λαϊκή Πέμπτης μεσημέρι).

* Στις 9 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ στις Βρυξέλλες, η συνεδρίαση της Ευρωομάδας GUE/NGL στην οποία θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι εναλλακτικές προτάσεις διεξόδου από την κρίση και πολιτικός συντονισμών των κομμάτων που συμμετέχουν στην GUE/NGL για την οργάνωση αγώνων ενάντια στις συνέπειες της κρίσης. Στη σύσκεψη θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

* Στις 9 π.μ. στη Βουλή συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο. Αμέσως μετά ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

* Στις 10 π.μ. στην Πλατεία Κοτζιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων για το πάγωμα όλων των συντάξεων το 2010.

* Στις 10:30 π.μ. συνάντηση του δημάρχου Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα, με τον πρόεδρο της κίνησης πολιτών «Διάζωμα», πρώην υπουργό Πολιτισμού, Σταύρο Μπένο. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Ζέας και η πραγματοποίηση – για δεύτερη χρονιά – του Φεστιβάλ Ζέας το καλοκαίρι.

* Στις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στάση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάσου Αποστολόπουλου, με τους Νομάρχες της περιφέρειας.

* Στις 11 π.μ. στη Μονή Λαζαριστών, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα παραδώσει βιβλία εκδόσεις της Νομαρχίας, του Κέντρου Πολιτισμού, του Κέντρου Ιστορίας της Μαύρης Θάλασσας και άλλων τίτλων, με σκοπό τον εμπλουτισμό των Δημοτικών Βιβλιοθηκών του νομού.

* Στις 11 π.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης, η υπογραφή σύμβασης του έργου: «Συντήρηση του δρόμου Πεζά-Αγιές Παρασκιές», από τη Νομάρχη, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη.

* Στις 11:30 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τους προέδρους της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

* Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) με θέμα συζήτησης την πρόοδο του προγράμματος «Καλλικράτης».

* Στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών, παράσταση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ για τα νέα μέτρα.

* Στη 1:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

* Στις 2 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλούταρχο Σακελλάρη.

* Στις 2 μ.μ. στα γραφεία των Οικολόγων-Πρασίνων στην Αθήνα συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τη βουλευτή των Πρασίνων της Γερμανίας, Viola von Cramon.

* Στις 3:15 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του διεθνούς οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης, Standard and Poor’s.

* Στις 3 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Νέων Αγροτών.

* Στις 3 μ.μ. στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) ημερίδα με θέμα: «Οι διερμηνείς συνεδρίων και ο ρόλος τους στην προβολή της Ελλάδας, την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της πολυγλωσσίας», διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Διεθνής Ενωση Διερμηνέων Συνεδρίων (AIIC).

* Στις 5 μ.μ. στο κέντρο της Αθήνας και στις συνοικίες της Αττικής πορείες του ΠΑΜΕ. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ομόνοια, στο Μετρό Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πευκάκια στη Νέα Ιωνία, στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, στο ξενοδοχείο «Caravel» στα Ιλίσια και στο Μετρό Δάφνης.

* Στις 5 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Εθνικής Ελλάδας θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τη Σενεγάλη, στο πλαίσιο του Μουντιάλ 2010 στη Νότιο Αφρική το καλοκαίρι.

* Στις 5:30 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Εθνικής Αμυνας του ΠΑΣΟΚ με θέμα την ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον αναπληρωτή υπουργό, Παναγιώτη Μπεγλίτη.

* Στις 6 μ.μ. συνάντηση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάσου Αποστολόπουλου, με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μετέχουν στο περιφερειακό συμβούλιο.

* Στις 7 μ.μ. στο Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16, Αθήνα) ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε εκδήλωση της WWF για την προληπτική δασοπροστασία.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χϊου, εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση μελέτης και προοπτικές υλοποίησης του έργου: Κατασκευή νέου κεντρικού λιμένα Χίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή