Παραιτήθηκε ο εμπορικός ακόλουθος της Ισπανίας στο Ιράκ

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2002 13:57
A- A A+

Ανώτατος Ισπανός διπλωμάτης στη Βαγδάτη παραιτήθηκε εξ αιτίας της απόφασης της Μαδρίτης να στηρίξει τα αμερικανικά σχέδια για στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράκ, γράφει σήμερα ο ισπανικός Τύπος.

Ο εμπορικός ακόλουθος Φερνάντο Βαλντεράμα, 51 ετών, ο ανώτατος διπλωματικός αντιπρόσωπος της Ισπανίας στο Ιράκ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Χοσέ Μαρία Αθνάρ ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, καθώς συντάσσεται προφανώς χωρίς όρους με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η θέση της κυβέρνησης ήταν «ένα βήμα πίσω για τουλάχιστον δύο αιώνες» όσον αφορά τη διεθνή νομοθεσία, είπε ο Βαλντεράμα, που κατηγόρησε τη χώρα του ότι «υποτάσσεται» στην παράνομη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ δήλωσε ότι η Ισπανία θα υποστηρίξει μια ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση κατά του Ιράκ, ακόμη κι αν δεν συνηγορήσουν σε αυτό τα Ηνωμένα Εθνη.

Η υπουργός Εξωτερικών Ανα Παλάθιο απέδωσε την απόφαση του διπλωμάτη να παραιτηθεί στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη Βαγδάτη, όπου διπλωμάτες εργάζονται κάτω από «πολιτική και κοινωνική πίεση», όπως δήλωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή