Ιράν: Ο Παναχί συνελήφθη «επειδή ετοίμαζε ταινία για τις διαδηλώσεις»

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 13:30
A- A A+

Ο Τζαφάρ Παναχί, από τους πιο γνωστούς Ιρανούς σκηνοθέτες στο εξωτερικό, συνελήφθη στην Τεχεράνη επειδή ετοίμαζε ταινία για τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τις εκλογές του Ιουνίου, μια πρωτοβουλία που θεωρείται «εχθρική προς το καθεστώς», αναφέρουν σήμερα δυο ιστοσελίδες.

Ο τιμημένος με πολλά διεθνή βραβεία Παναχί, ο οποίος αντιτίθεται ανοιχτά στην αμφισβητούμενη επανεκλογή του προέδρου της χώρας Αμαχμούντ Αχμαντινετζάντ, συνελήφθη χθες στην κατοικία του στην Τεχεράνη μαζί με τη σύζυγό του, την κόρη τους και περίπου δεκαπέντε προσκεκλημένους του, σύμφωνα με το γιο του Πανάχ.

«Ο Παναχί ετοίμαζε μαζί με μια ομάδα, στην κατοικία του, χωρίς άδεια, μια ταινία για τα επεισόδια που ακολούθησαν τις εκλογές, όταν συνελήφθη», αναφέρει η ιστοσελίδα Rehesabz.net της αντιπολίτευσης, επικαλούμενη δηλώσεις «αξιωματούχων του υπουργείου Πληροφοριών».

Ο Ιρανός σκηνοθέτης γύριζε με τους συνεργάτες του «ένα φιλμ εχθρικό προς το καθεστώς, αλλά η επαγρύπνηση των υπηρεσιών πληροφοριών επέτρεψε να αποκαλυφθεί η πρωτοβουλία αυτή και να συλληφθούν», μετέδωσε η συντηρητική ενημερωτική ιστοσελίδα Tabnak και πρόσθεσε ότι ο Παναχί σκόπευε να προβάλει την ταινία αυτή στο εξωτερικό.

Ο Παναχί δεν έχει το δικαίωμα να εγκαταλείψει το Ιράν από τότε που εξέφρασε δημόσια την υποστήριξή του στην αντιπολίτευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή