Κ. Λαλιώτης: Η ΝΔ έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2002 16:27
UPD:16:47
A- A A+

Νέα έκκληση «προς τους προοδευτικούς πολίτες από όποιο χώρο και αν προέρχονται για κοινή στάση στο δεύτερο γύρο και επιλογή των αξίων υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών», απηύθυνε ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης.

Ταυτόχρονα ο κ. Λαλιώτης δεσμεύτηκε δημοσίως ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει την αμέριστη υποστήριξή του σε κάθε δήμαρχο και νομάρχη «που έχει σύγχρονο και προοδευτικό πρόγραμμα».

Ο κ. Λαλιώτης αναφέρθηκε και στη στρατηγική της ΝΔ σε αυτές τις εκλογές, τονίζοντας ότι απέτυχε η προσπάθεια της ΝΔ να μετατρέψει τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση σε μετωπική κομματική αντιπαράθεση, καθώς «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είπε όχι στις αδιέξοδες πολιτικές της πόλωσης

του φανατισμού και της σύγκρουσης».

Ο κ. Λαλιώτης κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι χρησιμοποίησε την αναμέτρηση για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά για να «βομβαρδίσει τους Ελληνες πολίτες με τη φράση "στείλτε μήνυμα" σαν "συμπυκνωμένη προσταγή"». Και πρόσθεσε πως όπως όλα δείχνουν ότι «το μήνυμα έμεινε ευσεβής πόθος των εμπνευστών του, χωρίς αποδέκτες και επιστρέφεται στους επιτελείς της Ρηγίλλης».

Ερωτηθείς σχετικά με όσα ανέφερε χθες στη Θεσσαλονίκη ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι υπήρχε πάντα ακροδεξιά, η οποία τα τελευταία χρόνια βρισκόταν εν υπνώσει. Η ακροδεξιά πρόσθεσε, τα τελευταία χρόνια αναζωπυρώνεται μέσα από διάφορες εκφράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Τόνισε επίσης ότι οι επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ, και κυρίως η επιλογή Τζαννετάκου, έδωσε χώρο στο ρεύμα με τις ακροδεξιές απόψεις να διεκδικεί πολιτική παρουσία. Η ηγεσία της ΝΔ ανέφερε επίσης ο κ. Λαλιώτης «έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες».

Σε ερώτηση σχετικά με την άρνηση του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ να συμπαραταχθούν ενόψει του δευτέρου γύρου, ο κ. Λαλιώτης δεν θέλησε να σχολιάσει τις αποφάσεις των ηγεσιών των κομμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή