Ταϊβάν: Σεισμός 6,4 Ρίχτερ, τουλάχιστον 11 τραυματίες

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 07:58

Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 08:18 (02:18 ώρα Ελλάδας) εντοπίστηκε σε οροσειρά κοντά στην κομητεία Καοσιούνγκ, 400 χλμ. νότια της πρωτεύουσας της νήσου. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ., σύμφωνα με την Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

A- A A+

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ταϊβάν, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 11 ανθρώπων, ενώ κατέρρευσαν σπίτια και στις φλόγες τυλίχθηκε ένα εργοστάσιπ.

Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 08:18 (02:18 ώρα Ελλάδας) εντοπίστηκε σε οροσειρά κοντά στην κομητεία Καοσιούνγκ, 400 χλμ. νότια της πρωτεύουσας της νήσου. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ., σύμφωνα με την Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) εκτίμησε αρχικά ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,4 βαθμοί, αναθεωρώντας προηγούμενη εκτίμησή του περί 6,5 βαθμών, και ανέφερε ότι εντόπισε το εστιακό βάθος στα 35 χιλιόμετρα.

Η περιοχή είχε πληγεί σκληρά τον Αύγουστο από τυφώνα ο οποίος είχε στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τον Λου Πέι-λινγκ από σεισμολογικό κέντρο της Κεντρικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ταϊβάν, είναι «η πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια που πλήττει την πόλη Τσιασίν στην κομητεία Καοσιούνγκ σεισμός ισχυρότερος από έξι βαθμούς».

Τον σεισμό ακολούθησαν 14 μεγάλοι μετασεισμοί, επτά εκ των οποίων μεγαλύτεροι των 4 βαθμών Ρίχτερ - ο ένας ήταν 4,8 βαθμών.

Ο σεισμός προκάλεσε πανικό σε χιλιάδες ανθρώπους, που έσπευσαν να βγουν στους δρόμους, σύμφωνα με ΜΜΕ στην Ταϊβάν.

Η αστυνομία έκλεισε έναν δρόμο στην κομητεία Πιντούνγκ καθώς εμφανίστηκαν ρωγμές στο οδόστρωμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή