Αντίδραση Μ. Χρυσοχοϊδη στις δηλώσεις Νάϊλς για τη 17 Νοέμβρη

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2001 09:17
UPD:09:23

A- A A+

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στις δηλώσεις του πρώην πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τόμας Νάϊλς, και τους υπαινιγμούς που διατύπωσε για σύνδεση της 17 Νοέμβρη, με τον κρατικό μηχανισμό. Ο πρώην πρέσβης, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Mega και την εκπομπή «Φάκελλοι», είπε μεταξύ άλλων ότι επί των ημερών του στην Ελλάδα υπήρχαν εκτιμήσεις των αμερικανικών αρχών για τον συγγραφέα των προκηρύξεων, εκτιμήσεις οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά από συγκριτική ανάλυση των κειμένων. Τις εκτιμήσεις αυτές, έθεσε, όπως είπε, υπόψη των ελληνικών αρχών.

Οτι δεν υπάρχει αποτέλεσμα έως τώρα, είναι ένα στοιχείο που οφείλεται στο σύστημα, το οποίο δεν θέλει να γίνει η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, είπε ο κ. Νάϊλς και πρόσθεσε ότι πίσω από την οργάνωση κρύβονται εξέχοντα μέλη της ελληνικής κοινωνίας.

Ερωτηματικά προκαλεί η τοποθέτηση αυτή του πρώην διπλωμάτη, επεσήμανε στη δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, τονίζοντας ότι δεν μπορούν κάθε τόσο συνταξιούχοι πολιτικοί, ιδιώτες πια, να αναστατώνουν τον τόπο. Πρέπει να σταματήσει αυτή η τρομολαγνεία, σημείωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης και επανέλαβε ότι οι ελληνικές αρχές, κάνουν τη δουλειά τους, όσο καλύτερα μπορούν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή