Μ. Μπατσελέτ: Η ανοικοδόμηση της Χιλής θα χρειαστεί 3 με 4 χρόνια

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 15:12

Η απερχόμενη πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι η χώρα μάλλον θα χρειαστεί διεθνή δάνεια και είναι πιθανό να στραφεί σε διεθνείς πιστωτές.

A- A A+

Η προσπάθεια ανοικοδόμησης της Χιλής θα πάρει τουλάχιστον 3 με 4 χρόνια, καθώς η χώρα προσπαθεί να συνέλθει από τον ισχυρό σεισμό που κατέστρεψε τις υποδομές της και σκότωσε περισσότερους από 800 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα η απερχόμενη πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπατσελέτ.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις οι ζημιές φτάνουν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Μπατσελέτ δήλωσε ότι η χώρα μάλλον θα χρειαστεί διεθνή δάνεια και είναι πιθανό να στραφεί σε διεθνείς πιστωτές.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Φελίπε Λαρέν δήλωσε χθες ότι μελετά διαφορετικές εκδοχές για την χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης των υποδομών της χώρας με τη μεγαλύτερη παραγωγή χαλκού, ενώ αναλυτές πιστεύουν ότι το κράτος θα καταφύγει στο ταμείο αποταμιεύσεων από τις εξαγωγές χαλκού και να εκδώσει ομόλογα κρατικού χρέους.

Η Γαλλία έστειλε «ένα αεροπλάνο με 7 σεισμολόγους και 1,3 τόνους υλικών», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ.

«Αυτή η βοήθεια αποστέλλεται έπειτα από αίτημα της Χιλής», διευκρίνισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπενθυμίζοντας ότι 20.000 Γάλλοι ζουν στη χώρα, πολλοί από τους οποίους στην κατεστραμμένη πόλη Κονσεψιόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή