ΝΔ: Συντριπτική η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 15:26
UPD:16:00
A- A A+

Η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής το ν/σ για τα έκτακτα δημοσιονομικά μέτρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Παναγιωτόπουλος, εκτιμώντας πως αυτά δεν θα επαναφέρουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

Πρόσθεσε πως «αν δεν ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της αγοράς είναι άμεσος ο κίνδυνος να βυθιστεί η οικονομία της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση, με τραγικά αποτελέσματα για όλους» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει τα 23 προτεινόμενα μέτρα – ανάσες της ΝΔ.

Π. Παναγιωτόπουλος: Aμεσος κίνδυνος μεγαλύτερης ύφεσης

Π. Παναγιωτόπουλος: Aμεσος κίνδυνος μεγαλύτερης ύφεσης

«Η ΝΔ λέει όχι στην αύξηση του ΦΠΑ, σε κάθε αύξηση φορολογίας στα καύσιμα και στην περικοπή του 14ου μισθού και προτείνει μεγαλύτερη φορολογία στα ποτά, τον καπνό, τα είδη πολυτελείας και, επίσης, προτείνει την αύξηση των εσόδων του δημοσίου από την αξιοποίηση της περιουσίας και την περικοπή λειτουργικών εξόδων του κράτους», είπε.

Μιλώντας για τις χθεσινές αναφορές του Αντώνη Σαμαρά (ότι η ΝΔ γύρισε σελίδα και δεν απολογείται σε κανέναν), ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η ΝΔ αναλαμβάνει το μέρος της ευθύνης που της αναλογεί και τόνισε ότι «αυτή την ευθύνη την πλήρωσε στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου».

Ο εκπρόσωπος επισήμανε επιπλέον πως «ο,τι είχε να πει γι' αυτά που έγιναν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου το είπε. Μίλησε για σφάλματα, για αυτοκριτική. Η ΝΔ τιμωρήθηκε στις εκλογές. Από κεί και πέρα ο νέος αρχηγός οφείλει να κοιτάει το παρόν και το μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει αποκήρυξη κανενός. Σημαίνει καθαρές κουβέντες και συνολική συστράτευση».

«Από κει και πέρα δεν θα επιτρέψουμε, ως ΝΔ, ούτε να συσκοτίζεται, ούτε να τεμαχίζεται, ούτε να παραποιείται η αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι το «ΠΑΣΟΚ έχει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στους ώμους του».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι κατά τους τελευταίους καθοριστικής σημασίας μήνες, ο τόπος έχασε πολύτιμο χρόνο, λόγω «της αβουλίας, της ατολμίας, της αδράνειας, της ασυνέπειας, της αναποφασιστικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος σε προεκλογικές και μετεκλογικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομίας, ο εκπρόσωπος μίλησε για το «μέγεθος της ανευθυνότητας και της επιπολαιότητας, που χαρακτηρίζουν τις αντιδράσεις της κυβέρνησης σ' αυτή την κρίσιμη συγκυρία».

Ερωτηθείς αν η ΝΔ στηρίζει τις κινητοποιήσεις είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει στην αυτονομία των κοινωνικών αγώνων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Πρόσθεσε πάντως ότι ο ανεξάρτητος συνδικαλισμός δεν είναι αυτός που εγκλωβίζεται από προτροπές ή απαγορεύσεις κομμάτων και επανέλαβε πως αν η κυβέρνηση από τον Οκτώβριο του 2009 είχε πάρει τα σωστά μέτρα θα ήταν κατά πολύ ηπιότερα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή