Σε ομαλοποίηση των σχέσεων με τη Γεωργία ελπίζει ο Πούτιν

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 20:33
A- A A+

Σε μια επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων με τη Γεωργία μετά τον πόλεμο του 2008 ευελπιστεί ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως δήλωσε κατά τη συνάντηση του με την πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου της Γεωργίας που βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

«Ελπίζω να ενισχύσουμε και να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση και στην ομαλοποίηση των σχέσεων μας με τη Γεωργία, έχουμε τη διάθεση να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας στο επίπεδο που ήταν πριν από τον πόλεμο και την εμφάνιση της κρίσης», ανέφερε ο κ. Πούτιν στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣ μετά τη συνάντησή του με την πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου της Γεωργίας Νίνο Μπουρντζανάντζε.

Εξίσου ικανοποιημένη δήλωσε η πρώην πρόεδρος με το άνοιγμα, τη Δευτέρα, των χερσαίων συνόρων ανάμεσα στις δύο χώρες, ενέργεια την οποία χαρακτήρισε συμβολική.

«Οι φυσιολογικές σχέσεις με τη Ρωσία είναι προς το συμφέρον του λαού μας», τόνισε η κ. Μπουρντζανάντζε στη ρωσική τηλεόραση.

Η κ. Μπουρντζανάντζε είναι η δεύτερη εκπρόσωπος της Γεωργιανής αντιπολίτευσης που επισκέπτεται τη Ρωσία μετά τον πόλεμο.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή