Ολυμπιακός - Κάχα Λαμποράλ: 102-85

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 23:45
A- A A+

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Κάχα Λαμποράλ με 102-85 και πάει με πλεονέκτημα έδρας στα νοκ άουτ ματς με την Πρόκομ βλέποντας ξεκάθαρα μπροστά του το φάιναλ φορ του Παρισιού.

Η Κάχα Λαμποράλ ντύθηκε… Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά του αγώνα και πυροβολούσε ασταμάτητα έξω από τα 6,25 μέτρα. Οι Βάσκοι είχαν 7/9 τρίποντα στα πρώτα 13 λεπτά (ξεκίνησαν με 5/5), αλλά δεν… ευθύνονταν μόνο αυτοί για την ευστοχία τους, αλλά και ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τηρούσαν τις αποστάσεις και είχαν αργές αντιδράσεις στις περισσότερες προσπάθειες τους μένοντας μακριά από τους προσωπικούς αντιπάλους τους.

Η Κάχα Λαμποράλ διαθέτει πλειάδα ικανών σουτέρ (μέχρι και ο σέντερ Μπάρατς ευστόχησε σε τρίποντο από την κορυφή της ρακέτας) και πλήγωσε αρκετά τον Ολυμπιακό (10-21, 6Ά). Νωρίτερα ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με τον Σχορτσιανίτη και τον Κλέιζα να περάσει τη μπάλα μέσα στο καλάθι, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά (31-38, 13Ά).

Η άνοδος του Τσίλντρες στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, η ενέργεια που έδωσε ο Μπέβερλι και η άψογη συνεργασία των Παπαλουκά-Τεόντοσιτς απέδωσε καρπούς και από τα μέσα της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός ανέκτησε τα ηνία της αναμέτρησης.

Με τρίποντο του Τεόντοσιτς (41-38, 15Ά) οι πειραιώτες πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ μετά το αρχικό 2-0, αλλά και πάλι η Κάχα Λαμποράλ βρήκε τους τρόπους να περάσει και πάλι μπροστά με 41-45 (17Ά). Η άψογη αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού στο τελευταίο τρίλεπτο έφερε επιμέρους σκορ 8-0 και το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 49-45.

Η αρχή του τρίτου δεκαλέπτου ήταν μαγική για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν το αγαπημένο τους γρήγορο, αλλά όχι βιαστικό μπάσκετ και ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά στο +18 (68-50, 25Ά) τρέχοντας σερί 15-0. Ο έλεγχος των ριμπάουντ τους έδωσε την ευκαιρία για γρήγορες επιθέσεις και οι φίλαθλοι ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν για το Παρίσι όταν οι «μαγικές» πάσες του Τεόντοσιτς κατέληγαν σε καλάθια του Σχορτσιανίτη, του Κλέιζα και του Τσίλντρες.

Οι παίκτες και ο κόσμος το ευχαριστιόνταν με τον έναν αιφνιδιασμό να διαδέχεται τον άλλο και τη διαφορά να ανεβαίνει συνεχώς. Ο Μπάρατς διέκοψε το σερί του Ολυμπιακού, αλλά οι επιθέσεις της Κάχα Λαμποράλ που κατέληγαν σε καλάθι ήταν πραγματικά για… μέτρημα.

Οι Βάσκοι κατάφεραν εξαιτίας προσωρινής χαλάρωσης των «ερυθρολεύκων» να μειώσουν σε 72-61 στο 28Ά, αλλά δεν χρειάστηκαν παρά δυο λεπτά για να ανέβει άμεσα η διαφορά στο +25 (86-61, 32Ά).

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα αποτέλεσαν ευκαιρία περισσότερο στους φιλάθλους να φωνάξουν για τα «θέλω» που περιλαμβάνεται πέρα από την πρόκριση στο Παρίσι και η κατάκτηση του ευρωπαϊκού. Ο Μπέβερλι έφθασε με βολές τους 100 πόντους και το σκορ έκλεισε πανηγυρικά για τον Ολυμπιακό στο 102-85.

Τα δεκάλεπτα: 22-29, 49-45, 80-61, 102-85

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις