Χάος στο κέντρο λόγω των συγκεντρώσεων

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 14:01
REUTERS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΗΣ

A- A A+

Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας λόγω των μαζικών απεργιακών συλλαλητηρίων. Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στην πλατεία Συντάγματος. Κλειστές η Βασ. Σοφίας από τη Ρηγίλλης, η Αμαλίας από Ξενοφώντος και η Σταδίου.

Ένταση προς στιγμήν όταν ομάδα διαδηλωτών φώναξε υβριστικά συνθήματα και επιτέθηκε κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Γ. Παναγόπουλος: Γενική απεργία την Πέμπτη 11 Μάρτη

Γ. Παναγόπουλος: Γενική απεργία την Πέμπτη 11 Μάρτη

Συνεχίζονται τα κυκλοφοριακά προβλήματα και στην Πανεπιστημίου λόγω της συνέχισης της κατάληψης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από απολυμένους της παλιάς Ολυμπιακής.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα απεργιακή συγκέντρωση και από μέλη του ΠΑΜΕ.

Με νέα απεργία στις 11 Μαρτίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα νέα μέτρα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ποιοι απεργούν

Ακινητοποιημένα σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Απεργούν επίσης δάσκαλοι, καθηγητές και νοσοκομειακοί γιατροί.

Τετράωρη στάση εργασίας έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Ανάλογη στάση εργασίας και τη ΓΣΕΕ. Καμία πτήσεις μέχρι τις 16.00, στον ελληνικό εναέριο χώρο, λόγω της συμμετοχής στη στάση και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

24ωρη και στάση εργασίας από τους δημοσιογράφους

Στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης προχωρούν σήμερα (από τις 6 π.μ. της 5/03/2010 έως τις 6 π.μ. της 6/03/2010) οι εργαζόμενοι στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στα μέτρα περικοπών των αποδοχών τους από την κυβέρνηση, ενώ 2ώρη στάση εργασίας (από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ.) έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ και στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Ειδικότερα, σήμερα δεν θα εργαστούν, συμμετέχοντας στην απεργία, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ το ΑΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Τύπου - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Κανάλι της Βουλής και τους Δημοτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, απαιτώντας το σεβασμό των ΣΣΕ και την άμεση απόσυρση της απειλής περικοπών στους μισθούς κατά 7%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή