Hρακλής - Ολυμπιακός: 1 - 0

Κυριακή, 07 Μαρτίου 2010 21:07
A- A A+

Ο Ολυμπιακός ήθελε νίκη στο Καυταντζόγλειο για να μείνει... ζωντανός στο κυνήγι του 13ου τίτλου τα τελευταία 14 χρόνια. Ο Ηρακλής κέρδισε 1-0, τον άφησε στο -5 από την κορυφή και έβαλε... φρένο στα όνειρα πρωταθλήματος.

Η αρνητική εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος και το λάθος του Μέλμπεργκ που υπέπεσε σε πέναλτι στον Κομπαγιάσι στοίχισαν στην πειραϊκή ομάδα το σημερινό ματς με τον Ηρακλή, όπου έχασε με σκορ 1-0 από ένα γκολ του Μάρα. Με την ήττα αυτή ο Ολυμπιακός έχασε πολύτιμο έδαφος στην διεκδίκηση του τίτλου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος αλλά ο γκολκίπερ του γηραιού, Φερνάντεζ κράτησε... ζωντανή και όρθια την ομάδα του με τις πολύ καλές του αποκρούσεις. Το 4-4-2 του Β' μέρους (από 4-3-3 στο Α') έκανε τον Ολυμπιακό πολύ πιο επιθετικό αλλά και πολύ πιο επικίνδυνο, όμως γκολ δεν έβαλε. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι δύο ομάδες καθότι ο Μήτρογλου αποχώρησε τραυματίας στο 89' ενώ ο Γιάκομπ (ορθώς) αποβλήθηκε με 2η κίτρινη στις καθυστερήσεις.

Με 4-3-3 ο Ολυμπιακός, με Γιάκομπ στην κορυφή ο Ηρακλής

Ο Ολυμπιακός όπως αναμενόταν παρατάχθηκε στο ματς με σύστημα 4-3-3. Στην κορυφή της επίθεσης τελικώς ξεκίνησε ο Ντάρμπισαϊρ και όχι ο Μήτρογλου, όπως αναμενόταν ενώ βασικοί ήταν ο Πάντος συμπληρώνοντας την αμυντική τετράδα αλλά και ο Λεονάρντο στα χαφ.

Εκτός βασικής ενδεκάδας έμεινε ο Λεντέσμα ενώ στον Λούα Λούα είχε ανατεθεί πότε να συγκλίνει πιο πολύ στον άξονα και να παίζει πιο κεντρικά και πότε ν' αγωνίζεται στα πλάγια. Στον αντίποδα ο Ηρακλής είχε τον Γιάκομπ στην γραμμή κρούσης του και τον Μάρα να βρίσκεται από πίσω του ως... κρυφός κυνηγός. Από εκεί και έπειτα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στον αγώνα δεν ήταν και οι καλύτερες. Εκτός του ότι έπεφτε χιονόνερο υπήρχε αρκετό κρύο.

Το πρώτο μέρος

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός έδειξε την διάθεσή του να πρεσάρει ψηλά τους παίκτες του Ηρακλή και να κλέβει μπάλες, προκειμένου να βγαίνει με αξιώσεις μπροστά. Μάλιστα ο Ντάρμπισαϊρ είχε λάβει εντολή να πιέζει πολύ τους αμυντικούς και ειδικά στην πρώτη μπαλιά. Και ο Γιάκομπ όμως με τα χαφ του Ηρακλή προσπαθούσαν να πιέζουν με τον ίδιο τρόπο.

Λάθος του Μέλμπεργκ και 1-0

Ένα μοιραίο λάθος του Μέλμπεργκ στο 5ο λεπτό έδωσε την δυνατότητα στον Ηρακλή να πάρει το προβάδισμα. Ο Σουηδός αμυντικός τράβηξε με το αριστερό του χέρι τον Κομπαγιάσι ενώ ο παίκτης του Ηρακλή ήταν μέσα στην μικρή περιοχή και κατευθυνόταν προς τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Ένα λεπτό μετά ο Μάρα ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι. Ο Ρουμάνος παίκτης του γηραιού με πολύ ωραίο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, κάνοντας το 1-0.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε ν' αντιδράσει και στο 8' ο Λούα Λούα έκανε ένα σούτ, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Φερνάντεζ. Μετά το 1-0 πάντως ο Ηρακλής πατούσε πιο καλά μες στο γήπεδο σε σχέση με τον αντίπαλό του.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπορούσαν να βρουν τον απαιτούμενο ρυθμό στο παιχνίδι τους. Δεν είχαν τα σωστά πατήματα και έδειχναν αρκετά νευρικοί. Αντίθετα οι παίκτες του Ηρακλή έβρισκαν και χώρους αλλά και τρόπους να φτάνουν στ' αντίπαλα καρέ για ένα δεύτερο γκολ.

Στο 25ο λεπτό ο Μιλάνο αναγκάστηκε να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, καθότι μάτωσε το χείλος του μετά από αγκωνιά του Ραούλ Μπράβο. Μία αγκωνιά την οποία δεν είδε ο ρέφερι του ματς και για την οποία δεν υπέδειξε φάουλ.

Προβλήματα στο κέντρο και την ανάπτυξη

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος αντιμετώπισε προβλήματα τόσο στον χώρο του κέντρου όσο και στην ανάπτυξή του. Ο Λούα Λούα κατέβαινε πολύ χαμηλά για να πάρει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι ενώ τα άκρα δεν βοηθούσαν όσο έπρεπε στην δημιουργία παιχνιδιού. Ο Κογκολέζος έδειχνε απελπιστικά μόνος σε ουκ ολίγες περιπτώσεις.

Η μπάλα χανόταν αρκετές φορές, με συνέπεια ο Ηρακλής να βγαίνει γρήγορα μπροστά με τον πολύ καλό και δραστήριο Μάρα αλλά και τους Κομπαγιάσι, Γιάκομπ. Εκτός αυτού όσο ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στα πόδια του δεν γινόταν όσο απειλητικός έπρεπε. Στο 43' ο Ντάρμπισαϊρ σκοράρει με κεφαλιά όμως το γκολ δεν μετράει καθότι ο ¶γγλος υπεδείχθη σε θέση οφσάιντ. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με το 1-0.

¶λλαξε σύστημα στην επανάληψη

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς άλλαξε με την έναρξη του Β' μέρους το σύστημα της ομάδας. Έβγαλε τον Πάντο για να βάλει στην θέση του τον Μήτρογλου και μετέτρεψε το 4-3-3 του πρώτου μέρους σε 4-4-2. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να... χτυπήσει το ματς, καθότι είδε πως ο τρόπος με τον οποίο έπαιζε στο πρώτο μέρος δεν... απέδιδε καρπούς.

Ο Ηρακλής από την άλλη μπήκε πιο προσεκτικά στο Β' μέρος. Ήθελε να διαφυλάξει το προβάδισμα υπέρ του και να κλείνει όσο πιο καλά γίνεται χώρους αλλά και παίκτες. Στο 49' ο Ολυμπιακός φώναξε ορθώς για χέρι του Λέκι έξω από την μικρή περιοχή του Ηρακλή. Ο Δαλούκας δεν υπέδειξε την παράβαση.

Έβγαλε φάσεις αλλά...

Σιγά σιγά οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν στροφές και έκαναν κάποιες αρκετά καλές επιθέσεις. Στο 53' ο Στολτίδης έκανε ένα καλό σούτ, που πέρασε άουτ ενώ ίδια τύχη είχε και ένα σούτ του Τοροσίδη στο 54'. Στο 55' ο Φερνάντεζ πρόλαβε να διώξει την μπάλα προ του Ντάρμπισαϊρ.

Στο 57ο ο Μπάντοβιτς έβγαλε τον Λεονάρντο, που δεν βοήθησε ιδιαίτερα σήμερα για να ρίξει στην... μάχη και τον Ζαϊρί. Στο 65' ο Μαροκινός χαφ έκανε ένα πολύ καλό γυριστό σούτ με την μπάλα να περνάει άουτ. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, όμως δεν μπορούσε να μετουσιώσει αυτήν του την υπεροχή μ' ένα γκολ. Στο 67' ο Μαρέσκα θα πιάσει ένα δυνατό σούτ, όμως ο Φερνάντεζ θα πει πάλι όχι.

Πίεση, μονόλογος Ολυμπιακού και μία αμφισβητούμενη φάση

Ο Ηρακλής είχε κλειστεί αρκετά στα καρέ του και αυτό τον έκανε να δέχεται όλο και πιο μεγάλη πίεση. Το Β' μέρος είχε μετατραπεί σε μονόλογο του Ολυμπιακού. Στο 70' υπάρχει υποψία πέναλτι για μαρκάρισμα του Κατσαμπή πάνω στον Μήτρογλου.

Στο 72' ο Φερνάντεζ θα κάνει μία πολύ καλή απόκρουση σε κεφαλιά του Μήτρογλου. Στο 74' ο Ντάρμπισαϊρ έδειξε να πονάει στο δεξί του πόδι και έκανε νόημα προς τον πάγκο. Στο 77' ο Λούα Λούα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως ο Μήτρογλου μπήκε μπροστά του του πήρε την μπάλα και έκανε ένα σούτ, που κόντραρε σε σώματα. Στο 78' μετά από σέντρα του Ραούλ Μπράβο, ο Τοροσίδης έκανε μία κεφαλιά, την οποία απέκρουσε ο Φερνάντεζ. Ήταν μία ακόμη πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους.

Αποχώρησε ο Μήτρογλου με κάταγμα!

Ο φορ του Ολυμπιακού, Κώστας Μήτρογλου μετά από μία σύγκρουση με τον Φερνάντεζ, αποχώρησε με ματωμένη μύτη από τον αγωνιστικό χώρο. Αν και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ξαναμπήκε στο ματς μετά δεν μπόρεσε να συνεχίσει με συνέπεια ο Ολυμπιακός να παίξει για τέσσερα λεπτά με 10 παίκτες. Όπως διευκρινίστηκε από το ιατρικό τιμ της ομάδας ο Μήτρογλου στάθηκε άτυχος καθότι έπαθε κάταγμα στην μύτη.

Τελείωσε με δέκα και ο Ηρακλής

Στο 90+ ο Γιάκομπ αποβλήθηκε πολύ σωστά για ένα άκρως επικίνδυνο χτύπημα πάνω στον Στολτίδη. Έτσι και ο γηραιός τελείωσε το ματς με 10 παίκτες.

Συνθέσεις ομάδων

Ηρακλής: Φερνάντεζ, Κατσαμπής, Λέκι, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Καρλίνιος, Γκαρσία (73' Ριμόλντι), Κομπαγιάσι (61' Επστάιν), Μιλάνο (Γιάντσης), Μάρα, Γιάκομπ.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Στολτίδης, Ντάρμπισαϊρ (76' Γ. Παπαδόπουλος), Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο (57' Ζαϊρί), Μαρέσκα, Πάντος (46' Μήτρογλου), Λούα Λούα, Τοροσίδης.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις