«Τα φρονήματα του καθενός είναι προσωπική υπόθεση», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2002 20:09
UPD:20:11

A- A A+

Στο 445ο εκλογικό τμήμα στο Πειραματικό σχολείο Αθηνών στην Πλάκα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.

Εισερχόμενος στο εκλογικό τμήμα, ο Αρχιεπίσκοπος αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους λέγοντας «εσείς τώρα περιμένετε να σας αποκαλύψω τι θα ψηφίσω». Οταν βγήκε, οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν τι ψήφισε και εκείνος απάντησε ότι «τα φρονήματα του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση».

Κληθείς να προβεί σε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Χριστόδουλος είπε ότι αυτά ανήκουν στα καθήκοντα των πολιτικών επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό παλαιότερες δηλώσεις του ότι η Εκκλησία δεν αναμειγνύεται στην πολιτική.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος εγκαινίασε το ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μοσχάτο. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην παγκόσμια κατάσταση λέγοντας ότι μόνο στην Εκκλησία μπορεί να στηριχθεί ο άνθρωπος σήμερα και ο κόσμος την έχει ανάγκη. Γιατί, συνέχισε, «δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις αύριο. Ακούμε ότι θα γίνουν πόλεμοι, βομβαρδισμοί και δεν ξέρουμε πού πάει αυτή η κοινωνία και ο κόσμος. Ποιον κόσμο θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας για τα οποία πολλοί κάνουν θυσίες. Αλλά, όταν το κακό έρχεται από αλλού, πώς θα μπορέσουμε να το αποτρέψουμε;».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή