Ικανοποίηση Πρόντι για το «ναι» των Ιρλανδών

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2002 20:17
A- A A+

Το «ναι» των Ιρλανδών στη Συνθήκη της Νίκαιας http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/20/253283.htm χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, τόνισε όμως πως πρέπει να γίνει ακόμα πολύ δουλειά.

«Βρισκόμαστε πιο κοντά στο στόχο μας αλλά δεν τον έχουμε φτάσει», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόντι και πρόσθεσε πως οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα σημαντικά προβλήματα, όπως η ρύθμιση του κόστους της διεύρυνσης, στη σύνοδο των Βρυξελλών την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Επίσης, ο Ρομάνο Πρόντι απότισε φόρο τιμής ειδικά στον ιρλανδό πρωθυπουργό Μπέρτι Αχερν, ο οποίος, όπως είπε, με την προσωπική του δέσμευση και αποφασιστικότητα κατάφερε να πετύχει ένα πολύ θετικό ποσοστό και συνέβαλε ουσιαστικά στην επίτευξη της ιστορικής αποστολής της διεύρυνσης.

Οπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ιρλανδίας, η τελική, επίσημη καταμέτρηση των ψήφων στο ιρλανδικό δημοψήφισμα για τη διεύρυνση της Ε.Ε. δίνει στο «ναι» ποσοστό 63% και στο «όχι» 37%.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων έφτασε το 48,45%, ενώ στο πρώτο δημοψήφισμα τον Ιούνιο του 2001 ήταν μικρότερη του 35%. Συνολικά 906.318 άνθρωποι ψήφισαν υπέρ της συνθήκης της Νίκαιας και 534.887 κατά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή