Δ. Αβραμόπουλος: Aναδεικνύεται ως καθοριστικός παράγοντας ο φιλελεύθερος μεσαίος χώρος

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2002 21:23
A- A A+

Εμπειρη και δοκιμασμένη χαρακτήρισε την Ντόρα Μπακογιάννη ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ευχόμενος ταυτόχρονα καλή επιτυχία στο έργο το οποίο θα αναλάβει.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ευχήθηκε επίσης στην κ. Φώφη Γεννηματά να πετύχει στο έργο της.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τις κυρίες Μπακογιάννη και Γεννηματά να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας μεταξύ τους, για το καλό των Αθηνών, μέχρι να έρθει η ώρα να υιοθετηθεί η πρόταση του δήμου Αθηναίων για μητροπολιτική διοίκηση του λεκανοπεδίου, όπως έχει γίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την ικανοποιησή του για την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τον ευρύτερο πολιτικό κόσμο στο νέο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο με τη συμμετοχή τους αναβαθμίζεται.

Για πόλωση που επικράτησε σε αυτές τις εκλογές έκανε λόγο ο κ. Αβραμόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η πόλωση αυτή οδήγησε συχνά την προεκλογική εκστρατεία σε λάθος κατεύθυνση και αρκετούς από τους υποψηφίους σε συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά συνοδεύονταν από σύγχρονα δημόσια ήθη, τα οποία υποχώρησαν κάτω από την πίεση των σκοπιμοτήτων, δοκιμάζοντας χαρακτήρες και αντιλήψεις.

Για εκλογικά συμπεράσματα μίλησε επίσης ο κ. Αβραμόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι αναδεικνύεται ως καθοριστικός παράγοντας για την πολιτική πορεία του τόπου ο φιλελεύθερος μεσαίος χώρος, ο χώρος του διαλόγου, της σύνθεσης και του μέτρου, ο οποίος κάτω από τις σημερινές συνθήκες του σκληρού δικομματισμού, δεν μπορεί να υπάρξει ως αυτόνομη πολιτική πρόταση, πάντα όμως θα υπάρχει ως καθοριστική για την πορεία της κοινωνίας τάση στη διαμόρφωση των πολιτικών και κοινωνικών πλειοψηφιών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή