Τάλμποτ: Ομπάμα και Παπανδρέου θα επικεντρωθούν στο μέλλον

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010 18:16
UPD:18:19
A- A A+

Την πεποίθηση ότι οι κ.κ. Ομπάμα και Παπανδρέου δεν θα ασχοληθούν με το παρελθόν, αλλά θα επικεντρωθούν στο μέλλον, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μπρούκινκς και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Κλίντον, Στρόουμπ Τάλμποτ.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Μπιλ Μπάρτον, τόνισε πως τα οικονομικά ζητήματα θα απασχολήσουν σημαντικό μέρος των συνομιλιών των δύο ηγετών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τάλμποτ εξήρε τις ηγετικές ικανότητες του Ελληνα πρωθυπουργού και αφού τόνισε ότι τον θεωρεί προσωπικο του φίλο, σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών στα τέλη της δεκαετίας του '90, επέδειξε διορατικοτητα και πολιτικό θάρρος και απέδειξε την ικανότητά του να λύνει προβλήματα.

Τώρα, στη σημερινή κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καλείται να επιδείξει για άλλη μία φορά την ικανότητά του αυτή, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Μπρούκινκς και τόνισε ότι κατά την αυριανή συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο οι δύο ηγέτες, που όπως σημείωσε κληρονόμησαν, αλλά δεν δημιούργησαν τη σημερινή κρίση, θα συζητήσουν για την αντιμετώπισή της.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή