Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 05:00
UPD:05:27
A- A A+

Σταδιακή εξασθένηση των ακραίων καιρικών φαινομένων και περιορισμό της μεταφοράς σκόνης στα ανατολικά προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις και στις παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το πρωΐ στα ανατολικά θαλάσσια 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά νωρίς το πρωΐ και γρήγορη βελτίωση. Βροχές και πάλι τη νύχτα στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 σταδιακά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τη νύχτα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά καθώς σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς και της Θεσσαλίας από 200 έως 300 μέτρα, με γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα φθάσει τους 10 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωΐ στα βορειότερα νησιά και βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 στα νότια το πρωΐ δυτικοί έως 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες και βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ, στα Δωδεκάνησα δυτικοί 5 με 6 με σταδιακή εξασθένηση και στροφή σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν.

Ανεμοι: Στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 9 και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή