Πανηγυρική νίκη Φώφης Γεννηματά, Ντόρας Μπακογιάννη

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2002 07:19
UPD:07:29
A- A A+

Πανηγυρική η νίκη της Φώφης Γεννηματά στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς και της Ντόρας Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων, καθώς και επικράτηση του Χρήστου Αγραπίδη στον Πειραιά, δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών και της Delta Singular.

Στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς με καταμετρημένο το 97,62% των ψήφων, η Φώφη Γεννηματά προηγείται με ποσοστό 56,3% έναντι 43,7% του Γιάννη Τζαννετάκου. Στον δήμο Αθηναίων με καταμετρημένο το 94,82% των ψήφων, η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει το 60,6% έναντι 39,4% του Χρήστου Παπουτσή. Στον δήμο Πειραιά ο Χρήστος Αγραπίδης συγκεντρώνει ποσοστό 56,1% έναντι 43,9% του κ. Μπετενιώτη. Στο Περιστέρι με καταμετρημένο το 97,87% των ψηφοδελτίων ο Ανδρέας Παχατουρίδης προηγείται με ποσοστό 50,3% έναντι 49,7% που συγκεντρώνει ο Κωνσταντίνος Λαλένης.

Στο νομό Αχαϊας με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, εκλέγεται ο Δημήτρης Κατσικόπουλος που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 60,1%. Στον δήμο Πατρέων, ο Ανδρέας Καράβολος υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει την εκλογή του αφού έως τώρα συγκεντρώνει το 51,4% έναντι 48,6% του νυν δημάρχου της πόλης Ευάγγελου Φλωράτου που υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία.

Μέχρι στιγμής η Νέα Δημοκρατία κερδίζει 26 νομαρχίες, το ΠΑΣΟΚ 12, επτά νομαρχίες κερδίζουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού και μία ακόμη υποψήφιος του Συνασπισμού και του ΠΑΣΟΚ. Συνολικά 18 νομαρχίες αλλάζουν χέρια. Το ΠΑΣΟΚ μόνο του ή σε συνεργασία με άλλο κόμμα χάνει οκτώ νομαρχίες και η Νέα Δημοκρατία 10.

Σε ό,τι αφορά τους δήμους με πληθυσμό πάνω από 20.000 κατοίκους, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει 45 δήμους, το ΠΑΣΟΚ 32, 12 το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τον Συνασπισμό, σε οκτώ δήμους εξελέγησαν ανεξάρτητοι υποψήφιοι και σε άλλους τέσσερις ανεξάρτητοι, με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Συνολικά 72 δήμοι άλλαξαν χέρια.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η καταμέτρηση σε αρκετές νομαρχίες και δήμους της χώρας, καθώς η διαφορά ήταν στήθος με στήθος.

Συγχαρητήρια σε όλους τους νομάρχες και δημάρχους έδωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και τόνισε ότι η δημοκρατία μας έχει ανάγκη από καθαρές θέσεις στην πολιτική αντιπαράθεση.

Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το κυρίαρχο ρεύμα στην ελληνική κοινωνία.

Την επόμενη τετραετία είναι ανάγκη να δοθούν διεκδικητικοί αγώνες στις νομαρχίες και τους δήμους, είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο Συνασπισμός θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι παράρτημα του δικομματισμού, επεσήμανε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Η Φώφη Γεννηματά αφού ευχαρίστησε όσους την εμπιστεύτηκαν δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να εργαστεί σκληρά, δίνοντας προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

«Φεύγω από αυτήν τη μάχη με το κεφάλι ψηλά», τόνισε ο Γιάννης Τζαννετάκος.

«Μία άλλη μέρα ξημερώνει για την Αθήνα. Αυτά που είπαμε προεκλογικά είναι για μένα λόγος τιμής», διαβεβαίωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. Καλή επιτυχία στο έργο της κ. Μπακογιάννη, ευχήθηκε ο Χρήστος Παπουτσής.

«Ο Πειραιάς κάθε ημέρα που περνάει θα γίνεται καλύτερος», υποσχέθηκε ο Χρήστος Αγραπίδης. «Θα είμαστε πάντα παρόντες στον Πειραιά, θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξή του», είπε ο Μανώλης Μπετενιώτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή