«Λυπηρές και απαράδεκτες» οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας

Δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 08:53
A- A A+

«Λυπηρές» και «απαράδεκτες» χαρακτήρισε χθες ο Ισπανός πρωθπουργός, Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο,που εξαπέλυσε μύδρους κατά ενός Ισπανού δικαστή και του πρώην πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

Ο Μαδούρο είχε επικρίνει το Σαββατοκύριακο τον Ισπανό δικαστή Ελόι Βελάσκο ότι «συνδέεται με τη μαφία του πρώην πρωθυπουργού Αθνάρ, με τους χειρότερους του (αντιπολιτευόμενου) Λαϊκού Κόμματος και με ακροδεξιά στοιχεία».

Ο δικαστής την περασμένη εβδομάδα είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά 13 μελών της βασικής οργάνωσης ΕΤΑ και των FARC, που κατηγορούνταν ότι σχεδίαζαν δολοφονίες Κολομβιανών προσωπικοτήτων στην Ισπανία, επωφελούμενοι της «κυβερνητικής συνεργασίας της Βενεζουέλας».

Οι δηλώσεις του υπουργού της Βενεζουέλας είναι «λυπηρές» και «απαράδεκτες» τόνισε ο Θαπατέρο σε τηλεοπτική συνέντευξή του, και ζήτησε από το Καράκας «να σέβεται τους ισπανικούς δικαστικούς θεσμούς και τον κο Αθνάρ».

Ο Θαπατέρο πρόσθεσε πως ευελπιστεί πως οι δύο χώρες θα μπορέσουν να συνεργασθούν στο θέμα της τρομοκρατίας, έπειτα από την ένταση που έχει προκληθεί ανάμεσα στις δύο χώρες σχετικά με τις κατηγορίες ότι η Βενεζουέλα υποθάλπει την εκπαίδευση στελεχών της ΕΤΑ σε στρατόπεδα των κολομβιανών ανταρτών FARC.΄

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή