Π. Μπεγλίτης: Επετεύχθη ο στόχος των επαφών Παπανδρέου

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 14:06

Ο κ. Μπεγλίτης εκτίμησε ότι «ο στόχος επετεύχθη» και πρόσθεσε πως «απομένει να δούμε την υλοποίηση πρακτικά της πολιτικής αλληλεγγύης».

A- A A+

Την πεποίθηση ότι από τις επαφές του Γ. Παπανδρέου στο εξωτερικό, δημιουργείται ένα «νέο ισχυρό κεκτημένο πολιτικής αλληλεγγύης, συμπαράστασης και βοήθειας από την πλευρά των Ευρωπαίων και των ΗΠΑ», εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στο ρ/σ Real fm.

Ο κ. Μπεγλίτης εκτίμησε ότι «ο στόχος επετεύχθη» και πρόσθεσε πως «απομένει να δούμε την υλοποίηση πρακτικά της πολιτικής αλληλεγγύης».

Παράλληλα επισήμανε ότι «η κρίση της Ελλάδας μπορεί να γίνει μία εξαιρετική ιστορική ευκαιρία για να μπορέσουμε να επανατοποθετήσουμε κρίσιμα ζητήματα της κοινής μας πορείας στην ΕΕ» και συμπλήρωσε: «Αυτό βεβαίως, δεν απαλλάσσει τη χώρα μας, την κυβέρνησή μας και το πολιτικό σύστημα, από τις ευθύνες που έχουμε, να λύσουμε τα προβλήματά μας, να υπερβούμε την κρίση, να αφήσουμε πίσω, νοοτροπίες, πολιτικές συμπεριφορές».

Ερωτηθείς για τη γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών που χαρακτηρίζουν άδικα τα μέτρα, χαρακτήρισε φυσιολογική την πρώτη «συναισθηματική αντίδραση των εργαζομένων, κυρίως των δημοσίων υπαλλήλων» τονίζοντας: «εμείς οι ίδιοι αναγνωρίζουμε ότι είναι σκληρά μέτρα, επώδυνα, όμως είναι και αναγκαία».

«Ήμασταν αναγκασμένοι να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη, με όλο το πολιτικό κόστος που κουβαλάει και πιστεύω ότι η αντίληψη του κόσμου θα ισορροπήσει με τις πρωτοβουλίες μας την επόμενη περίοδο μέσα στο Μάρτιο, σε σχέση με το φορολογικό νομοσχέδιο που ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί και εκεί θα φανεί η πολιτική μας ταυτότητα, εκεί θα φανεί η ψυχή μας, όπως πολλοί υποστηρίζουμε και θα σταθμιστούν τα σκληρά μέτρα που λάβαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από το εσωτερικό της, ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε πως «η κοινωνία δεν έχει μόνο ανοχή, έχει αυτογνωσία, συνειδητοποίηση της δύσκολης κατάστασης και αντοχή. (...) Η κοινωνία έχει μεγαλύτερη αντοχή από τον ίδιο κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή