Ζητήθηκαν λύτρα για τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου;

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 15:17
UPD:15:20

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά ανακοίνωσε ότι υπήρξε αίτημα για λύτρα, χωρίς να διευκρινίσει πότε έγινε αυτό, αλλά τονίζοντας ότι τα λύτρα δεν δόθηκαν ποτέ.

A- A A+

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες για το κατά πόσο ζητήθηκαν λύτρα για τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου, με τον Κύπριο υπουργό Δικαιοσύνης να ισχυρίζεται ότι υπήρξε τέτοιο αίτημα και εκπροσώπους της οικογένειας να το αρνούνται.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά ανακοίνωσε ότι υπήρξε αίτημα για λύτρα, χωρίς να διευκρινίσει πότε έγινε αυτό, αλλά τονίζοντας ότι τα λύτρα δεν δόθηκαν ποτέ.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της οικογένειας του τέως προέδρου Χρύσης Παντελίδης αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

«Θα πρέπει όλοι μας αυτή τη στιγμή να συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας», όπως δήλωσε.

Ο Βασίλης Παλμάς, άλλος εκπρόσωπος της οικογένειας, δήλωσε επίσης στο Associated Press ότι δεν υπήρξε αίτημα για λύτρα. Νωρίτερα, είχε αναφέρει στα ΜΜΕ ότι η οικογένεια είχε λάβει ανώνυμο τηλεφώνημα «σε σπασμένα ελληνικά», το οποίο προώθησε στην αστυνομία.

Oι αστυνομικές αρχές έχουν αποκλείσει τηλεφωνικό θάλαμο σε χωριό νότια της Λευκωσίας από όπου πιστεύεται ότι έγινε το τηλεφώνημα που οδήγησε στην εύρεση της σορού του τέως προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου, που είχε κλαπεί τον περασμένο Δεκέμβριο, εντοπίστηκε μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα χθες το βράδυ σε κοιμητήριο της Λευκωσίας και ταυτοποιήθηκε σήμερα με εξέταση DNA.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή