Δεν εγκαταλείπει το όνειρο του διαστήματος ο Μπ. Ομπάμα

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 16:44
A- A A+

Νέα πνοή σκοπεύει να δώσει στο όραμα μιας διαστημικής αποστολής στον ¶ρη ο Αμερικανός πρόεδρος, παρά τις δεσμεύσεις του ότι θα ακυρώσει το πρόγραμμα επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη.

Σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου, στη διάρκεια συνεδρίου στη Φλόριντα τον Απρίλιο, ο Μπάρακ Ομπάμα σχεδιάζει να επαναφέρει το θέμα των προσπαθειών της NASA να αναπτύξει τις αναγκαίες τεχνολογίες για αποστολή επανδρωμένων αποστολών σε άλλους προορισμούς του ηλιακού μας συστήματος.

Ο προϋπολογισμός του Αμερικανού προέδρου προβλέπει κονδύλια 6 δισ. δολαρίων τα επόμενα πέντε χρόνια για εκχώρηση δικαιωμάτων μεταφοράς στο διάστημα σε εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και πολλά ακόμη δισ. δολάρια στην ανάπτυξη τεχνολογιών και την παράταση της ζωής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

«Μετά από πολλά χρόνια μειωμένων επενδύσεων στις νέες τεχνολογίες και κατάρτισης μη ρεαλιστικών προϋπολογισμών, το σχέδιο του Προέδρου θα δώσει μία γεύση από τα φιλόδοξα σχέδια της NASA να ανοίξει νέους δρόμους στην εξερεύνηση του διαστήματος», αναφέρει στη δήλωσή του ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή