ΝΔ: Ικανοποίηση για τα προγράμματα στήριξης των μικρομεσαίων

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 16:57
A- A A+

Την ικανοποίηση της Ρηγίλλης για το γεγονός ότι η κυβέρνηση τελικά «υιοθέτησε αν και με σημαντική χρονική καθυστέρηση, τις ρυθμίσεις για τα ΤΕΜΠΜΕ, ένα από τα 23 μέτρα ανάσα που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Α. Σαμαράς» εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος.

Αναφερόμενος στις επαφές του πρωθυπουργού στο εξωτερικό αλλά και τις σχετικές συζητήσεις στην Ευρώπη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαιρέτισε τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, υπενθυμίζοντας την πάγια θέση της ΝΔ, πως η λύση στα προβλήματα της χώρας θα πρέπει να βρεθεί μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επανέλαβε δε την πάγια θέση της ΝΔ, η οποία τάσσεται κατά της αύξησης του φόρου στη βενζίνη και ζήτησε από το κράτος να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένους μηχανισμούς ελέγχου για την πάταξη της κερδοσκοπίας.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να αλλάξει ή να αποσύρει συνολικά το νομοσχέδιο για την μετανάστευση, τονίζοντας πως αν εφαρμοστεί, η Ελλάδα θα γίνει πόλος έλξης παράνομων μεταναστών.

Σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή ως προσθήκη, δίνοντας τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό της χώρας να αναθέτει ad hoc σε άτομα ή εταιρίες και επιτροπές συγκεκριμένες μελέτες, ο κ. Παναγιωτόπουλος τη χαρακτήρισε πρωτοφανή για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, καυτηριάζοντας και τη σπουδή που επέδειξε η κυβέρνηση σχετικά με τη συγκεκριμένη προσθήκη.

Eσωκομματικά

Σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη και τα όσα είπε για τις σχέσεις της με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε πως ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος εξελέγη από σώμα 800.000 ψηφοφόρων έχει δηλώσει και θέλει να το κάνει πράξη να έχει δίπλα του συμπορευτές όλα τα στελέχη.

Σε ερώτηση για το αν ο κ. Αβραμόπουλος στη χθεσινή του ομιλία διαφοροποιήθηκε από τη σκληρή στάση που κρατάει η αξιωματική αντιπολίτευση στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε πως δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση και πως ο κ. Αβραμόπουλος είπε ακριβώς τα ίδια με τον κ. Σαμαρά.

Τέλος, σχετικά με την αυτοκριτική που άσκησε στη χθεσινή του ομιλία ο πρόεδρος της ΝΔ και σε ερώτηση για το αν ο κ. Σαμαράς «αδειάζει» την κυβέρνηση Καραμανλή, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε:

«Κανείς δεν αρνείται τη διαχρονική προσφορά της ΝΔ στον τόπο. Στις 4 Οκτωβρίου του 2009 υπήρξε μια βαριά ήττα της ΝΔ, που έπεσε στο ιστορικό χαμηλότερο εκλογικό της ποσοστό. Για τα αίτια της ήττας έχουν κάνει την αυτοκριτική τους τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι με την αυτοκριτική που έκανε η ΝΔ γυρίζει σελίδα και πλέον ας επιτρέψουμε όλοι στο νέο αρχηγό να προχωρήσει στο έργο του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή