«Απειλή για τις ειρηνευτικές συνομιλίες ο ισραηλινός εποικισμός»

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 20:22
A- A A+

Η απόφαση του Ισραήλ να κατασκευάσει νέες κατοικίες σε ένα προάστιο εβραϊκών οικισμών στην ανατολική Ιερουσαλήμ απειλεί τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Η απόφαση της κατασκευής στην ανατολική Ιερουσαλήμ νέων οικιών σημαίνει ότι οι προσπάθειες των Αμερικανών απέτυχαν, εκτός του ότι απειλούν να μην αρχίσουν οι άμεσες διαπραγματεύσεις», μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων, ανέφερε ο εκπρόσωπος Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

«Είναι σαφές ότι το Ισραήλ δεν επιθυμεί ούτε την ειρήνη ούτε τις διαπραγματεύσεις και η αμερικανική διοίκηση θα πρέπει να απαντήσει στις ισραηλινές προβοκάτσιες χωρίς καθυστέρηση και να αποφασίσει να αναλάβει αποτελεσματική δράση αμέσως», πρόσθεσε ο κ. Ρουντέινα.

Υπενθυμίζεται ότι το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε σήμερα την κατασκευή 1.600 νέων οικιών για τους εβραίους εποίκους στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τομέα όπου κατά πλειοψηφία ζουν ¶ραβες και ο οποίος έχει καταληφθεί από τους Ισραηλινούς το 1967.

Η ισραηλινή απόφαση ανακοινώθηκε τη στιγμή που ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ με στόχο την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή