Τρεις συλλήψεις για την κλοπή της σορού του Τ. Παπαδόπουλου

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 20:38
UPD:20:51
A- A A+

Τρία άτομα συνελήφθηκαν απόψε βάσει δικαστικών ενταλμάτων για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την υπόθεση, η οποία αφορά στην κλοπή της σορού του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται αύριο να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησής τους.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, είχε δηλώσει ότι θα κληθούν πολλά πρόσωπα για ανάκριση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά θα βρεθούν οι δράστες της αποτρόπαιης ενέργειας.

Απέφυγε πάντως να πει σε ποια κατάσταση είναι η σορός, η οποία είχε κλαπεί στις 11 Δεκεμβρίου 2009. Επίσης, απέφυγε να επιβεβαιώσει, ή να διαψεύσει, πληροφορίες ότι η κλοπή της οργανώθηκε από έγκλειστο ισοβίτη στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, η σορός τοποθετήθηκε πολύ πρόσφατα στο τάφο, όπου βρέθηκε χθες. Σημειώνεται ότι το κοιμητήριο, στο οποίο βρέθηκε, βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα από το κοιμητήριο, στο οποίο είχε ταφεί τον Δεκέμβριο του 2008, ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι η σορός θα μεταφερθεί αργότερα σήμερα στο νεκροτομείο.

Ζητήθηκαν λύτρα;

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες για το κατά πόσο ζητήθηκαν λύτρα για τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου, με τον Κύπριο υπουργό Δικαιοσύνης να ισχυρίζεται ότι υπήρξε τέτοιο αίτημα και εκπροσώπους της οικογένειας να το αρνούνται.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά ανακοίνωσε ότι υπήρξε αίτημα για λύτρα, χωρίς να διευκρινίσει πότε έγινε αυτό, αλλά τονίζοντας ότι τα λύτρα δεν δόθηκαν ποτέ.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της οικογένειας του τέως προέδρου Χρύσης Παντελίδης αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

«Θα πρέπει όλοι μας αυτή τη στιγμή να συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας», όπως δήλωσε.

Ο Βασίλης Παλμάς, άλλος εκπρόσωπος της οικογένειας, δήλωσε επίσης στο Associated Press ότι δεν υπήρξε αίτημα για λύτρα. Νωρίτερα, είχε αναφέρει στα ΜΜΕ ότι η οικογένεια είχε λάβει ανώνυμο τηλεφώνημα «σε σπασμένα ελληνικά», το οποίο προώθησε στην αστυνομία.

Oι αστυνομικές αρχές έχουν αποκλείσει τηλεφωνικό θάλαμο σε χωριό νότια της Λευκωσίας από όπου πιστεύεται ότι έγινε το τηλεφώνημα που οδήγησε στην εύρεση της σορού του τέως προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου, που είχε κλαπεί τον περασμένο Δεκέμβριο, εντοπίστηκε μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα χθες το βράδυ σε κοιμητήριο της Λευκωσίας και ταυτοποιήθηκε σήμερα με εξέταση DNA.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή