Siemens: Υψηλοί τόνοι για τη συνάντηση Χριστοφοράκου - Παπακωνσταντίνου

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 21:15
A- A A+

Σε υψηλούς τόνους εκτυλίχθηκαν σήμερα οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens.

Το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος κατέθεσε στην επιτροπή μία σελίδα από το ημερολόγιο του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, από την οποία προκύπτει συνάντηση στις 9 Δεκεμβρίου 1999 μεταξύ του κ. Χριστοφοράκου με τον τότε σύμβουλο για θέματα υψηλής τεχνολογίας του Κώστα Σημίτη, σημερινό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι το 1999, όντας σύμβουλος για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, δέχθηκε την πρόσκληση του Μιχάλη Χριστοφοράκου «ως επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου πληροφορικής και τηλεπικοινωνίας στην Ελλάδα να τον συναντήσει και να τον ενημερώσει για τις δραστηριότητες της εταιρείας του».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αντίστοιχες συναντήσεις είχε εκείνη την περίοδο με τους περισσότερους επικεφαλής των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

«Είναι αδιανόητο, καταλήγει ο υπουργός, «να επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων για μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο μου στο πλαίσιο των θεσμικών μου καθηκόντων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Σήφης Βαλυράκης χαρακτήρισε επιλεκτική την πρωτοβουλία του κ. Καμένου, συμπληρώνοντας ότι και ο ίδιος μετά από πρόχειρη έρευνα στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου βρήκε την ίδια περίοδο συναντήσεις ή επαφές με τους κ.κ. Κ. Μητσοτάκη και Π. Δούκα.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι είναι σοβαρότερο το εξεταζόμενο σκέλος του συστήματος ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων C4I. Η αναφορά έγινε με αφορμή τη εξέταση σήμερα του Γιώργου Τρεπεκλή, αντιπροσώπου της αμερικανικής εταιρείας SAIC που ήταν η ανάδοχος εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος.

Ο κ. Τρεπεκλής κατέθεσε στην επιτροπή ότι το σύστημα έχει παραληφθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής που υπεγράφη το φθινόπωρο του 2008 και έχουν επιστραφεί οι σχετικές εγγυητικές επιστολές.

Αύριο καταθέτει ενώπιον της εξεταστικής ο Παύλος Πεζάς, αντιπρόσωπος της TRS, της ανταγωνίστριας εταιρείας της SAIC στο διαγωνισμό για το σύστημα ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή