Τσάμπιονς Λιγκ: Στους «8» Αρσεναλ, Μπάγερν

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 00:16
UPD:00:17
A- A A+

Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ βρέθηκε φουριόζα η Αρσεναλ επικρατώντας 5-0 της Πόρτο. Η εμπειρία και η κλάση των «Βαυαρών» έφεραν τη Μπάγερν στους «8», και την Φιορεντίνα να κρατά την ανάμνηση του 3-2.

Η Πόρτο αισθάνθηκε... υποχρεωμένη για τα δώρα που της έγιναν στον αγώνα του Οπόρτο και στον επαναληπτικό του Λονδίνου αποφάσισε να τα επιστρέψει. Η ¶ρσεναλ εκμεταλλεύτηκε τη... δωρεά της αντιπάλου, έβαλε την μπάλα κάτω και διέλυσε 4-0 την Πόρτο περνώντας έτσι πανηγυρικά στους «8». Εκπληκτικός ο Μπέντνερ, έσπασε κάθε αμυντικό σύστημα ο Αρσάβιν, θα θυμούνται για χρόνια οι Πορτογάλοι το γκολ του Νασρί, αλλά και την κούρσα του Έμπουε.

«Δώρα» με το καλημέρα

Αποφασισμένη να αντιστρέψει την κατάσταση, κάτι που είχε να πετύχει 31 χρόνια σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, η ¶ρσεναλ έδειξε από την αρχή τις προθέσεις. Πίεση, τρέξιμο, διαρκής εναλλαγή κινήσεων, αλλά και με την μπάλα κάτω οι «κανονιέρηδες» φρόντισαν να δείξουν πόσο... αφιλόξενοι είναι.

Σε αυτό βοήθησαν και οι φιλοξενούμενοι με την τρύπα στην άμυνα να είναι τεράστια. Αυτό εκμεταλλεύθηκαν στο 10' οι γηπεδούχοι, ο Νασρί έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Αρσάβιν, ο Ρώσος βρήκε το... κεφάλι του γκολκίπερ, όμως η λάθος πάσα του Μεϊρέλες και από κοντά ο Μπέντνερ άνοιξε το σκορ.

Το γκολ του Δανού έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα του, η ¶ρσεναλ συνέχισε την πίεσε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και με ένα... εξαντλητικό ρυθμό για την αντίπαλο κατόρθωσε στο 25' να διπλασιάσει τα τέρματα της. Νέο λάθος από την Πόρτο, αυτή τη φορά από τον Φουτσίλε, ο Αρσάβιν με εξαιρετική ενέργεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπέντνερ και αυτός δεν έχασε την ευκαιρία.

Αν και ο Χουλκ ήταν ο μόνος που έδειξε να αντιδρά, εντούτοις η ατυχία στο 33' και ο Αλμούνιο στο 38' στέρησαν την ευκαιρία στην Πόρτο να μπει στο παιχνίδι. Βέβαια, ευκαιρίες είχε και η ¶ρσεναλ, όμως ο Έλτον και το δοκάρι δεν έφεραν το τρίτο τέρμα.

Ισοπεδωτική...

Ήταν σε τόσο καλή κατάσταση η ¶ρσεναλ, που όλοι οι παίκτες της βοηθούσαν και... αμυντικά. Δυο καλές ευκαιρίες έκανε η Πόρτο στο πρώτο 20λεπτο, όμως ο Αλμούνια στο 55' έβγαλε το εξαιρετικό σουτ του Φαλκάο και στο 65' ο Νασρί έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Ροντρίγκεζ.

Έτσι, μετά από αυτό το μίνι – ξέσπασμα της Πόρτο ήρθε η ισοπέδωση της. Η ¶ρσεναλ αύξησε ρυθμό, η μπάλα έφευγε ξυράφι, και ο Νασρί με τον Αρσάβιν έκαναν άνω – κάτω τους Πορτογάλους.

Στο 68' ο Νασρί πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με εξαιρετικό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Έλτον, ένα γκολ που θα το θυμούνται για πολλά χρόνια στην Ευρώπη. Δεν πρόλαβαν να πάρουν ανάσα οι φιλοξενούμενοι και στο 69' μια άψογη αντεπίθεση με τρεις μπαλιές της ¶ρσεναλ και τους Αρσάβιν, Έμπουε σε ρόλο σπρίντερ η ¶ρσεναλ πέτυχε με τον τελευταίο το 4-0.

Το εφιαλτικό βράδυ της Πόρτο όμως δεν τέλειωσε εκεί, αφού στις καθυστερήσεις, ο... κακόμοιρος, Φουτσίλε, ανέτρεψε τον Έμπουε και ο Μπέντνερ από την λευκή βούλα πέτυχε το χατ τρικ και έστειλε την ομάδα του φουριόζα στους «8»

ΑΡΣΕΝΑΛ: Αλμούνια, Σανιά, Κάμπελ, Βερμάελεν, Κλισί, Νασρί (75' Ντενίλσον), Σονγκ, Ντιαμπί, Ροζίτσκι (57' Έμπουε), Μπέντνερ, Αρσάβιν (76' Γουόλκοτ)

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Φουτσίλε, Ρολάντο, Μπρούνο ¶λβες, Περέιρα, Μίκαελ, Κοέλιο (46' Ροντρίγκεζ), Μεϊρέλες, Βαρέλα, Φαλκάο, Χουλκ

Με εμπειρία στους «8»

Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε απόψε η Μπάγερν Μονάχου, παρά την ήττα της με 3-2 από την Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι», στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των «16» της διοργάνωσης.

Οι Βαυαροί, που είχαν νικήσει 2-1 στο Μόναχο, κατάφεραν -αν και βρέθηκαν με την... πλάτη στον τοίχο- να πάρουν δίκαια την πρόκριση για τους «8». Οι Γερμανοί έδειξαν πως έχουν και μεγάλη κλάση αλλά και την ανάλογη εμπειρία.

Η Φιορεντίνα πήρε το προβάδισμα στο 28ο λεπτό χάρις σε γκολ του Βάργκας. Μετά από σούτ του Μαρκιόνι ο Μπούτ απέκρουσε αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Βάργκας με πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 54' ο Γιόβετιτς έκανε δύο τα γκολ των Ιταλών με πλασέ μετά από πάσα του Τζιλαρντίνο ο οποίος την ώρα της πάσας ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 60ό λεπτό η Μπάγερν μείωσε σε 2-1. Μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Ριμπερί και μπαλιά προς τον Φαν Μπόμελ, ο δεύτερος με πολύ ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα.

Στο 64' ο δείκτης του σκορ ανέβηκε σε 3-1. Μετά από συνδυασμό των Τζιλαρντίνο και Γιόβετιτς, ο Γιόβετιτς δεν αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Μπούτ με πλασέ. Η Μπάγερν όμως ήταν πολύ... σκληρή για να πεθάνει! Στο 66' ο Ρόμπεν μ' έναν... κεραυνό έξω από την μεγάλη περιοχή μείωσε ξανά το σκορ (3-2) και έτσι ήρθε η προκριση...

Φιορεντίνα: Φρέι, Κρόλντρουπ, Βάργκας (82' Κεϊρίσον), Γιόβετιτς, Τζιλαρντίνο, Νατάλι, Τζανέτι, Φελίπε (79' Πασκουάλ), Μοντολίβο, Ντε Σιλβέστρι, Μαρκιόνι.

Μπάγερν Μονάχου: Μπουτ, Φαν Μπούιτεν, Ριμπερί (92' Πράνιτς), Ρόμπεν, Φαν Μπόμελ, Λαμ, Μίλερ, Αλάμπα, Μπάντστουμπερ, Σβαϊνστάιγκερ, Γκόμες (30' Κλόζε).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις