Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 05:00
UPD:05:22
A- A A+

Επιδείνωση του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με βροχές, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με καταιγίδες στα βορειοδυτικά και χιόνια κυρίως στη Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 8 με 9 Μποφόρ στο Ιόνιο. Ευνοϊκές θα είναι οι συνθήκες για μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιόνια. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά θαλάσσια 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 4 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιόνια. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και την Ηπειρο βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι πέντε με έξι βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές. Στα ορεινά της Θεσσαλίας χιόνια. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια 7 με 8 Μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 10 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ, στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών το πρωΐ σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή