Θρίαμβος Αρσεναλ - Ακόμα φωνάζουν στη Φλωρεντία

Στους «8» του Champions League Αρσεναλ και Φιορεντίνα
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 10:09
REUTERS/EDDIE KEOGH

A- A A+

Θριαμβευτική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League πέτυχε η Αρσεναλ με το ευρύ 5-0 επί της Πόρτο, την ώρα που η Φιορεντίνα έμενε εκτός συνέχειας παρά τη νίκη της με 3-2 επί της Μπάγερν. Ακόμα φωνάζουν οι Ιταλοί για το οφσάιντ γκολ του πρώτου αγώνα.

Στο Emirates του Λονδίνου, η Αρσεναλ έκανε επίδειξη δύναμης συντρίβοντας την Πόρτο με 5-0 καλύπτοντας με το παραπάνω το σκορ του πρώτου αγώνα στην Πορτογαλία (νίκη Πόρτο με 2-1).

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αρσάβιν και σκόρερ τον Μπέντνερ στο 10' και το 25', η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο. Η Πόρτο αντεπιτέθηκε, έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως ο Σαμίρ Νασρί στο 63' και ο Αμπού Ντιαμπί στο 66' διαμόρφωσαν το 4-0 και έβαλαν οριστικό τέλος στα όνειρα των "δράκων" για πρόκριση. Στις καθυστερήσεις του ματς ο Μπέντνερ, πέτυχε χατ-τρικ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι (5-0) ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο των «κανονιέρηδων».

Οι συνθέσεις:

ΠΟΡΤΟ (Ζεσουάλτνο Φερέιρα): Ελτον, Φουτσίλε, Ρολάντο, Μπρούνο Αλβες, Περέιρα, Ρούμπεν Μίκαελ (76΄ Γκουαρίν), Νούνο Κοέλιο (46΄ Ροντρίγκες), Μεϊρέλες, Βαρέλα (76΄ Μαριάνο Γκονζάλες), Φαλκάο, Χουλκ

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βεγκέρ): Αλμούνια, Σανιά, Κάμπελ, Βερμάελεν, Κλισί, Νασρί (73΄ Ντενίλσον), Σονγκ, Ντιαμπί, Ροζίτσκι (57΄ Εμπουέ), Αρσάβιν (77΄ Γουόλκοτ), Μπέντνερ

Κίτρινες: Βερμάελεν, Μπέντνερ - Φαλκάο, Περέιρα, Φούτσιλε. Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέικερε (Βέλγιο)

Στην Φλωρεντία η Φιορεντίνα έφθασε σε σκορ πρόκρισης στο 64' όμως ένα λεπτό αργότερα, το γκολ - φωτοβολίδα του Ρομπέν έστειλε τελικά τη Μπάγερν στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Ετσι η Μπάγερν Μονάχου πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης, παρά την ήττα της με 3-2 στο «Αρτέμιο Φράνκι», χάρη στο δεύτερο εκτός έδρας γκολ (σκορ πρώτου αγώνα 2-1).

Η Φιορεντίνα είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και στο 28' πήρε το προβάδισμα με τον Βάργκας. Ο Χιλιανός επιθετικός, αφού πήρε το "ριμπάουντ" από την ασταθή απόκρουση του Μπουτ σε σουτ του Μαρκιόνι, με αριστερό πλασέ έκανε το 1-0. Στο 34΄ ο Φρέι έκανε μεγάλη επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Ρόμπεν.

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με τη μεγάλη ευκαιρία του Τζιλαρντίνο, ο οποίος μέσα στη μικρή περιοχή νικήθηκε από τον Μπουτ. Στο 54' ο Γιόβετιτς έκανε το 2-0, αλλά η Μπάγερν, χάρη στην εμπειρία των παικτών της, ξαναμπήκε στην υπόθεση πρόκριση έξι λεπτά αργότερα με το γκολ του Φαν Μπόμελ που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1).

Οι άμυνες των δύο ομάδων "έμπαζαν" από παντού στο δεύτερο μέρος και στο 64' από εξαιρετική κεφαλιά πάσα του Τζιλαρντίνο, ο Γιόβετιτς πέτυχε το 3-1 με κοντινό πλασέ δίνοντας σκορ πρόκρισης στους Ιταλούς. Ο Ρόμπεν, όμως, είχε διαφορετική άποψη κι ένα λεπτό αργότερα με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 3-2, χαρίζοντας στους Βαυαρούς την πρόκριση.

Ο προπονητής των «Βιόλα» Τσέζαρε Πραντέλι δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό της Φιορεντίνα, αλλά και την αγανάκτησή του για το γκολ-οφσάιντ με το οποίο οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει 2-1 στο πρώτο παιχνίδι - γκολ το οποίο τελικά απέβη καθοριστικό για την πρόκριση.

«Είμαστε στενοχωρημένοι, αλλά ταυτόχρονα και περήφανοι για την προσπάθειά μας. Όταν κερδίζεις μία ομάδα σαν την Μπάγερν και έχεις έξι νίκες σε οκτώ ματς στο Champions League, μόνο περήφανος μπορείς να είσαι. Το γκολ του Κλόζε στο πρώτο παιχνίδι αποδείχτηκε τελικά καθοριστικό. Είναι κρίμα να κρίνεται η πρόκριση από ένα γκολ που ήταν δύο μέτρα οφσάιντ. Έχω την αίσθηση πως αξίζαμε κάτι καλύτερο», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Μπάγερν, Λουίς Φαν Γκάαλ, είπε: «Καταλαβαίνω την απογοήτευση της Φιορεντίνα να δεχτούν ότι αποκλείστηκαν με αυτό τον τρόπο, αφού το αποφασιστικό γκολ που έκρινε την πρόκριση ήταν οφσάιντ. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου να παραμείνουν ήρεμοι. Είχαμε καλή απόδοση, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έγιναν πολλά ατομικά λάθη και είδαμε πού πρέπει να βελτιωθούμε. Πλέον είμαστε στα προημιτελικά και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Οι συνθέσεις:

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): Φρεϊ, Ντε Σιλβέστρι, Κρόλντρουπ, Νατάλι, Φελίπε (79΄ Πασκουάλ), Μοντολίβο, Ζανέτι, Μαρκιόνι, Γιόβετιτς, Βάργκας (82΄ Κεϊρίσον), Τζιλαρντίνο

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Μπαντστούμπερ, Αλαμπα, Ρόμπεν, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Ριμπερί (+90΄ Πράνιτς), Γκόμες (30΄ Κλόζε), Μίλερ

Κίτρινες: Φελίπε, Κρόλντρουπ - Σβαϊστάινγκερ, Φαν Μπόμελ

Διαιτητής: Αλμπέρτο Μαγιένκο (Ισπανία)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις