Στη Δικαιοσύνη δύο ύποπτοι για την κλοπή της σορού του Τ. Παπαδόπουλου

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 10:24
A- A A+

Στη Δικαιοσύνη οδηγούνται δύο εκ των τριών συλληφθέντων για την υπόθεση κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Η κυπριακή αστυνομία ανακοίνωσε τρεις συλλήψεις δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων για τη διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την υπόθεση. Πρόκειται για τον ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, τον αδελφό του Μάμα και ένα νεαρό Ινδό, οι οποίοι φέρονται να κρύβονται πίσω από τη βέβηλη ενέργεια. Εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας ανέφερε ότι δύο από τους τρεις συλληφθέντες, θα προσαχθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησής τους. Ο τρίτος συλληφθείς, ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας είναι ισοβίτης και ήδη εκτίει την ποινή του στις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ύποπτοι συνελήφθησαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων και σύληση του τάφου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως διευκρινίστηκε, αρχικά προέκυψαν μαρτυρίες για το πρόσωπο που είχε τηλεφωνήσει από τηλεφωνικό θάλαμο στη Δευτερά στον πρώην υπασπιστή του Τάσσου Παπαδόπουλου, Μελή Ιωάννου, με τον οποίο άρχισε διαπραγματεύσεις για την παράδοση της σορού, ζητώντας οικονομικά ανταλλάγματα για την προστασία του και για να μπορέσει να φύγει από την Κύπρο.

Η περιγραφή προσώπου, καθώς και το γεγονός ότι μιλούσε «σπασμένα» Ελληνικά, οδήγησαν τελικά στον εντοπισμό του Ινδού.

Την Τρίτη το απόγευμα κλήθηκε στα γραφεία της Αστυνομίας και σε κατάθεση - ομολογία του παραδέχθηκε ότι αυτός και ο αδελφός του ισοβίτη ξέθαψαν τη σορό στις 11 περασμένου Δεκέμβρη και τη μετέφεραν στο σημείο όπου εντοπίστηκε τη Δευτέρα.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι αρχικά είχε ζητήσει από τον Μελή Ιωάννου 200 χιλιάδες ευρώ ως αμοιβή για την πληροφορία που θα οδηγούσε στην ανεύρεση της σορού, αλλά όταν βρήκε άρνηση, ζήτησε 100 χιλιάδες, αλλά και πάλι βρήκε αρνητική απάντηση. Τελικά υπέδειξε τον χώρο όπου και εντοπίστηκε η σορός. Αργότερα η Αστυνομία συνέλαβε τον αδελφό του ισοβίτη, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον Κίτα, ωστόσο αυτός θα παραμείνει στις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, η παράδοση της σορού πιθανόν να έγινε επειδή οι δράστες είχαν αντιληφθεί ότι έσφιγγε ο κλοιός γύρω τους, ενώ τα κίνητρα τους διερευνώνται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή